Çin Virüsü ile Mücadelede Vaka Sayıları "Ulusal Çıkarlar" İçin Gizlenmiş

TAKİP ET

Dün gerçekleştirdiği basın toplantısında gerçek vaka sayılarının bir sözcüğün değiştirilmesiyle adeta perdelendiğini itiraf eden Sağlık Bakanı Koca, eleştiriler üzerine bugün "Devletimiz halkın sağlığı kadar ulusal çıkarlarını da korumaktadır" açıklamasında bulundu.

Türkiye, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın dün gerçekleştirdiği basın toplantısıyla Çin Virüsü ile mücadeledeki korkunç gerçeği öğrenmiş oldu. Uzun süredir 'gerçek vaka sayılarının gizlendiği' yönündeki iddialar, Koca'nın açıklamalarıyla netlik kazanmış oldu.

Covid-19 bulaşan fakat belirti göstermeyen vakaların 'hasta' olarak nitelendirilmediğini ve dolayısıyla kamuoyuyla paylaşılmadığını itiraf eden Bakan Koca, basın toplantısının ardından ağır eleştirilerin muhatabı oldu.

Bunun üzerine Bakan Koca, sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak ulusal çıkarları koruduklarını söyledi. Koca'nın paylaşımı şöyle:

"Bilelim ki, salgınla mücadele sürecinde, devletimiz, HALKININ SAĞLIĞI KADAR, ULUSAL ÇIKARLARINI DA korumaktadır. Çünkü salgın hayatın bütün alanlarını etkilemektedir. Mesuliyeti olmayan bazı kişilerin tenkitleri, fotoğrafın bir noktasına mercekle bakıp, leke aramaktan farksızdır." 

sağlık bakanı gerçek vaka sayıları ulusal çıkarlar fahrettin koca