Çin Virüsü Kurallarına Uymayan Irving'e Ceza

TAKİP ET

NBA'in en önemli yeteneklerinden biri olan Kyri Irving, saha dışı hareketleriyle kendinden söz ettirmeye devam ediyor.

NBA takımlarından Brooklyn Nets'in yıldız oyuncusu Kyrie Irving, karantina kurallarını ihlal ettiği için aldığı cezalardan ötürü yaklaşık 1 milyon dolar kaybetti. Herkesin gözü James Harden takası nedeniyle yıldızlar toğluluğuna dönüşen Brooklyn Nets'teyken, Irving ise sorumsuz hareketlerini devam ettiriyor.

7 Ocak tarihinden bu yana kişisel nedenlerle izinli olan ve son 5 maçı kaçıran Irving, geçtiğimiz günlerde bir doğum günü partisine katılarak NBA’in koyduğu Çin virüsü kurallarını ihlal etmesiyle gündeme oturdu. Ayrıca takımın koçu Steve Nash, Irving'in kendisine danışmadan izin aldığını ve telefonlarını açmadığını belirtmişti. 

Irving, kız kardeşi Asia’nın doğum günü partisinde maskesiz şekilde kalabalık bir ortamda olduğu için kuralları ihlal etmekten suçlu bulundu ve NBA yönetimi tarafından 50 bin dolar para cezasına çarptırıldı. Irving’in Çin virüsünün testinin negatif çıkması halinde, 5 günlük karantina sonrası Cumartesi günü takıma katılabileceği ifade edildi.

Oyuncunun karantinada olduğu süre boyunca aldığı maaştan da kesinti olacağı açıklandı. Şimdiden iki maç kaçıran Irving’in, 33,5 milyon dolar olan maaşının yaklaşık 1 milyon euroya yakın bir kısmını kaybettiği anlamına geliyor.

NBA’in koyduğu protokollere göre, 15 veya daha fazla kişinin olduğu kapalı alanlardaki toplantılara, barlara, salonlara, kulüplere ve benzer organizasyonlara katılmak yasak.

 

kyrie irving ceza harden jamesa harden brooklyn nets steve nash salgın virüs ihlal kural nba