Çin Virüsü Kurallarına Uymayan Norveç Başbakanı Solberg'e Para Cezası

TAKİP ET

Norveç Başbakanı Erna Solberg'e doğum günü kutlama partisinde koronavirüs önlemlerini ihlal ettiği için para cezası kesildi.

Norveç Başbakanı Erna Solberg, Çin virüsü tedbirlerini ihlal ettiği gerekçesiyle para cezasına çarptırıldı. Doğum günü kutlamalarında sosyal mesafe kuralını çiğnediği için para cezasına çarptırılan Solberg hakkında açıklama yapan polis şefi Ole Saeverud, başbakana 20 bin kron (yaklaşık 19 bin TL) para cezası verildiğini duyurdu.

Virüsle mücadele kapsamında 10'dan fazla kişinin bir araya gelmesine izin verilmeyen ülkede 60'ıncı yaş günü için bir dağ evinde 13 kişilik parti veren Solberg, geçen ay "10 kişi" kuralını ihlal ettiği için özür dilemişti.

Emniyet Müdürü Ole Saeverud, bu tür durumların birçoğunda normalde para cezası vermediklerini, ancak Başbakanın hükümetin kısıtlamalar getirme çalışmalarının ön saflarında yer aldığı gerekçesiyle bu cezanın kesildiğini belirtti. Saeverud verilen cezayı, "Kanun herkes için aynı olsa da herkes kanun önünde eşit değildir” şeklinde açıkladı.

norveç başbakanı erna solberg koronavirüs kural ihlal para cezası