Çin Virüsü'nden Ölen Doktorun Kızlarına Bağlanan Maaş SGK Tarafından Geri İstendi

TAKİP ET

Biruni Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde çalışırken hastasından aldığı Çin Virüsü enfeksiyonu nedeniyle ölen Ergenoğlu'nun iki kızına bağlanan maaş kesildi ve iki yıllık ödemenin geri iadesi istendi.

15 Mart 2021’de Çin Vİrüsü'nden vefat eden Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Ümit Ergenoğlu’nun, eski eşi ve kızlarının annesi Aslı Sungur’un başvurusu üzerine, Rehberlik ve Teftiş İstanbul 2 No’lu Grup Başkanlığı’nın raporuyla enfeksiyon ‘meslek hastalığı’ sayılmıştı.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) geride kalan kızlarına tazminat ödedi ve buna göre maaş bağladı.

Diken'den Mesude Erşan'In haberine göre şimdi 16 ve 18 yaşındA OLAN kızları iyi yıl bolunca maaşlarını aldı. Ancak 1,5 ay önce Esenyurt Sosyal Güvenlik Merkezi’nden aranan Sungur’a, kızlarının gelirin kesileceği ancak buna itiraz edebileceği bildirildi.

Geçen ay da maaşları yatmadı. Geçen iki yılda ödenen 400 bin lira üzerindeki tutarın DA toplu istenebileceğine dair sözlü bilgilendirme yapıldı.

Sungur itiraz dilekçesini verirken, bir garabetle karşı karşıya olduğunu anladı. Eski eşi Biruni Üniversitesi’nde akademisyen olarak çalışıyordu. Aynı zamanda üniversitenin tıp fakültesinin uygulama hastanesinde hekim yetiştiriyor ve hastalara bakıyordu.

Ergenoğlu Çin Virüsü'ne maruz kaldığı sırada iş yerinde hem öğretim üyesi olarak hem de hekimlik hizmet alım sözleşmesiyle çalışıyordu.

SGK, Ergenoğlu’nun meslek hastalığının da hizmet alımı sözleşmesiyle çalıştığı sırada (hastanede) oluştuğu, bu nedenle gelir bağlanamayacağını iddia etti.

SGK’nın bu itirazı kabul edilince de Ergenoğlu’nun kızlarına, meslek hastalığından ölmeye bağlı ödeme durduruldu, sadece emekli maaşının yüzde 80’i ödendi.

Yaşananlara birçok doktor tepki gösterdi.

Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Ümit ergenoğlu çin virüsü çin virüsünden ölen doktor doktor sgk sosyal güvenlik kurumu