Çin Virüsü Ölümlerini Gizliyorlar: 4 Aydır Çin Virüsü Tedavisi Gören Doktorun Ölüm Belgesine "Doğal Ölüm" Yazdılar

TAKİP ET

Ankara'da bir doktor, Çin virüsü yüzünden 4 aydır yoğun bakımda tedavi görüyordu. 30 Mart günü yaşamını yitiren doktorun ölüm belgesine "bulaşıcı olmayan hastalık/doğal ölüm" yazıldı.

Türkiye, Sağlık Bakanlığının Saray'a danışarak açıkladığı resmî verilere göre toplam Çin virüsü vaka sayısında dünyada 8. sırada yer alıyor. Yeni vaka sayılarındaki hızlı artış yüzünden daha üst sıralara çıkması da muhtemel ancak Çin virüsü kaynaklı ölümler sıralamasında 19. sırada.

Belediyelerin mezarlık verilerine dayanarak yayımladığı bulaşıcı hastalık kaynaklı ölüm sayıları ve sağlık emek-meslek örgütlerinin açıklamaları ise resmî verilerin gerçeği yansıtmaktan uzak olduğunu kanıtlıyor. Buna göre Çin virüsü yüzünden yaşamını yitiren vatandaşlarımızın gerçek sayısı, resmî olarak açıklananların 3 katı kadar olabilir.

Çin virüsü kaynaklı ölümlerin nasıl gizlendiğine ilişkin çarpıcı bir örneği Türk Tabipleri Birliği açıkladı. Ankara’da bir doktor, 4 aydır Çin virüsü yüzünden yoğun bakımda tedavi görüyordu. Doktor, 30 Mart günü yaşamını yitirdi. Ancak bu doktorun ölüm belgesine “bulaşıcı olmayan hastalık/doğal ölüm” yazıldı.

Çin virüsü koronavirüs covid-19 kovid-19 koronavirüs ölü sayları covid-19 ölü sayısı gizleniyor ölüm belgesi doğal ölüm bulaşıcı olmayan hastalık 4 aydır tedavi gören doktor öldü