Çin Virüsü Salgını, Romanya'da İkinci Sağlık Bakanını da Koltuğundan Etti

TAKİP ET

Romanya Başbakanı Florin Citu, Çin virüsü salgınını "sağlıklı" yönetemediği gerekçesiyle eleştirilere hedef olan Sağlık Bakanı Vlad Voiculescu'yu sonunda görevden aldı. Böylece salgın başladığından beri Romanya'da ikinci sağlık bakanı da görevden alınmış oldu.

Başbakan Citu, "Devlet kurumlarına güvenin devam etmesini sağlamak için Sağlık Bakanlığının tepesinde bir değişiklik yapmaya karar verdim'' diyerek Sağlık Bakanı'nı görevinden aldığını, yerine geçici olarak Başbakan Yardımcısı Dan Barna'nın getirildiğini duyurdu.

Euronews'in haberine göre Sağlık Bakanlığının Çin virüsü vaka sayılarının yüksek olduğu bölgelerde karantina uygulama kriterlerini kolaylaştıran bir kararnameyi Resmî Gazete'de yayımlamasının hemen ardından Başbakan bu azil kararını aldı. Yerel medya, söz konusu kararın Citu'nun onayının alınmadan yayımlandığını ve bunun merkez sağ koalisyon hükûmetinde de bir gerilime sebep olduğunu yazdı.

Romanya'da salgının yanı sıra Çin virüsü hastalarının bulunduğu hastane yangınları ve diğer olaylarla nasıl başa çıkılacağı konusunda koalisyon hükûmetinde haftalardır süren bir gerilimin olduğu biliniyor.

 

romanya sağlık bakanı çin virüsü koronavirüs salgın pandemi sağlık bakanlığı kovid-19 covid-19 Florin Citu Başbakan Vlad Voiculescu