Çin Virüsü Takip Merkezleri Açılıyor

TAKİP ET

Sağlık Bakanlığı, Çin virüsü hastalarının takibini sağlamak amacıyla Takip Merkezleri açıyor.

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, hastaların takibini yapacak olan bu merkezler en az 2 yıl süre ile herhangi bir komplikasyona karşı takip ve erken müdahale yapacak. Takip merkezleri pilot uygulama olarak Ankara ve Eskişehir'de açılacak.

Açıklama şöyle: 

"Merkezler tamamen gönüllülük esasına göre davet usulüyle çalışılıyor. Covid-19 geçirmiş vatandaşlar aranarak merkeze davet ediliyor ve randevu oluşturuluyor. Kişinin sağlık durumu değerlendirilerek, gerek duyulması halinde ilgili uzmanlık alanlarına da yönlendirmeleri yapılıyor. Böylece Covid-19’un uzun dönemli etkileri yakından takip edilerek olası sağlık sorunlarının önüne geçilmiş olunuyor.

Merkezlerde yapılan işlemler için herhangi bir ücret talep edilmiyor. Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 1 Aralık, Eskişehir Şehir Hastanesi'nde ise 8 Aralık itibarıyla hasta kabulüne başlandı."

 

covid corona aşı brezilya sinovac pfizer biontech takip merkezleri merkez ankara eskişehir istanbul sağlık bakanlığı fahrettin koca bakan bakanlık