Çin Virüsü Temaslısı, Cuma Namazı için Camiye Gitti: Polis Zoruyla Çıkarıldı

TAKİP ET

İstanbul'un Sultangazi ilçesinde bir Çin virüsü hastasıyla temaslı olduğu tespit edildiği için karantinada olması gereken kişi, cuma namazı için camiye gitti. Cemaat, söz konusu sorumsuzu camiyi terk etmeye ikna edemeyince polis çağırdı. Polis, riskli kişiyi camiden çıkartarak evine yolladı.

Esentepe Mahallesi'nde yaşayan bir kişi, temaslı olduğu için evde karantinada kalması gerekirken dün, cuma namazı için Yavuz Sultan Selim Camii'ne gitti. Camiye gelen kişiyi cemaatten tanıyanlar çıktı. Bu sorumsuza, karantinada olması gerektiği hatırlatılarak eve gitmesi yönünde uyarılar yapıldı. Ancak cemaat, temaslı kişiyi eve gitmesi için ikna edemeyince durumu polise bildirdi.

YASAL İŞLEM UYGULANMADI

İhbar üzerine camiye gelen polis, camide kalmakta ısrarcı olan kişiyi dışarı çıkardı. Eve gönderilen kişi ile ilgili herhangi bir yasal işlem uygulanmadığı öğrenilirken yaşananlar cep telefonu kamerası ile kaydedildi.

Çin virüsü temaslı pandemi salgın koronavirüs kovid-19 covid-19 cuma namazı cami polis yasal işlem idari işlem İstanbul sultangazi esentepe mahallesi yavuz sultan selim camii