Çin Virüsü Yüzünden Getirilen Tiyatro Opera ve Bale Yasakları İptal Oldu

TAKİP ET

Salgın ile mücadele kapsamında sahne sanatları, konser ve festival gibi etkinliklerin yasaklanması kararı iptal edildi.

Salgının en çok etkilediği alanlardan biri de sanat ve gösteri dünyası olmuştu. Yasaklar ile beraber maddi yardımın da olmaması, bazı özel tiyatroları bu süreçte kepenk kapatmak zorunda bırakmıştı. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, sanatçılar ve sanatseverlerden gelen eleştirilerden sonra tiyatro oyunları, opera ve bale temsillerine getirilen yasağın iptal edildiğini duyuruldu.

Bakanlığın resmi açıklaması şu şekilde:

"İçişleri ve Sağlık Bakanlıklarımız ile yaptığımız değerlendirmeler neticesinde açık ve kapalı alanlarda sahnelenecek tüm tiyatro gösterimleri ile opera ve bale temsilleri Bakanlığımızca 23.06.2020 tarihinde yayımlanan 'Kültür ve Sanat Tesislerinde Kontrollü Normalleşme Süreci Genelgesi'ndeki kurallara uyulmak koşulu ile il hıfzıssıhha kurullarınca alınan kararların kapsamı dışına alınmıştır" 

 

opera bale tiyatro yasaklar iptal edildi korona virüs çin virüsü türkiye sahne sanatları sanatseverlere müjde sanatçılara müjde salgın virüsle mücadele kültür ve turizm bakanlığı karar iptal edildi yasaklar ipta