Çin Virüsünde Üçüncü Dalga Gençleri Vuracak

TAKİP ET

Almanya'nın Darmstadt Üniversitesi Göğüs Hastalıkları Bölümü Başhekimi Dr. Cihan Çelik Covid- 19 dönemi hakkında ''Üçüncü dalga gençleri vuracak'' açıklaması yaptı.

Darmstadt Üniversite Kliniği Göğüs Hastalıkları Bölüm Başkanı Türk Dr. Cihan Çelik, bazı hastaları yeniden tedavi ettiklerini, üçüncü dalganın gençler üzerinde etkili olacağını ve bu hastalığın sosyo-ekonomik durumu iyi olmayanları daha çok vurduğunu açıkladı.

Çin virüsünün gençler üzerinde etkin olabileceğine ilişkin açıklama yapan Darmstadt Üniversitesi Kliniği Göğüs Hastalıkları Başhekimi Çelik, Frankfurter Allgemeine Zeitung’a (FAZ) yaptığı açıklamalarda, üçüncü dalganın başlayacağını ve bunun da, daha erken sosyalleşen gençler üzerinde çok etkili olacağını söyledi.

Çelik, coronaya yakalananların ortalama yaşının 72'den 48'e düştüğünü belirtti ve yaşlı kuşağın aşılanmasının onları koruduğunu, buna karşılık gençlerde daha az bulaşma oranı ve daha düşük ölümler olacağını söyledi.

Çin virüsünün İngiliz mutasyonundan etkilenmiş hastaların da gelmeye başladığını belirten Çelik, “Klinikte artık bunları görmeye başladık. Her ikinci veya üçüncü hastayı bu virüsü alıp almadığı konusunda kontrol ediyoruz. Yüzde 30'a yakın bu virüsten etkilenenler var. Yakın bir zamanda bu varyant, ilk corona virüsünün yerini alacağa benziyor. İngiliz mutasyonlu hastaları diğerlerinden ayırmıyoruz. Ama aşıdan veya tedaviden kaçabilecek Güney Afrika ve Brezilya mutasyonlu olanları izole ediyoruz. Ancak İngiliz mutasyonlu hastalarda karantina süresini 10 günden 14 güne çıkardık” dedi.

 

çin virüsü covid pandemi genç aşı vuracak alman cihan çelik