Çin Virüsüne Karşı Başarısız Mücadelenin Gerçek Sebebi: Soylu-Koca Çekişmesi

TAKİP ET

140journos'un son çalışmasında adı açıklanmayan üst düzey bir bürokratın Fahrettin Koca ile Süleyman Soylu çekişmesine dair verdiği bilgiler gündeme damgasını vurdu.

Dijital yayın platformları üzerinden yayımladığı belgesellerle büyük ilgi çeken 140journos, çalışmalarına dün bir yenisini daha ekledi.

'veba' ismini taşıyan videoda Türkiye'nin Covid-19 ile başarısız mücadele serüveninin dikkatlerden kaçan, unutulmaya yüz tutmuş ve bilinmeyen detaylarına uzman görüşleriyle birlikte yer verildi. Saatler içerisinde yüz binlerce kullanıcı tarafından izlenen videodaki 'maskeli bürokratın' açıklamaları ise büyük ses getirecek nitelikte.

Haber kaynağının güvenliği esas alınarak adını vermek istemeyen bir üst düzey bürokratın açıklamalarının dublör kullanılarak birebir canlandırılması yöntemine başvuran 140journos ekibi, bu detayları kamuoyu ile buluşturarak önemli bir başarıya daha imza atmış oldu.

Adı açıklanmayan bürokratın videonun 20. dakikasında yer verilen ifadeleri, Türkiye'nin Çin Virüsü ile savaşında neden sınıfta kaldığını özetler nitelikte:

"Aslında bütün yaşananların arkasında Bakan Soylu ile Bakan Koca arasındaki büyük çekişme yatıyordu. Bu devam eden sürtüşmede de Soylu'nun elinde Bakan Koca aleyhinde çok ciddi dosyalar olduğunu biliyorum. Sağlık Bakanlığı'nın veri sakladığına dair İçişleri Bakanlığı'nın bu verileri alıp hazırlamasının bir anlamı vardı. 'Sen bir hata yapıyorsun, ben bunu alıp yukarıya da bildiriyorum, toplumun da gözüne sokuyorum' anlamına geliyordu.

Tabii bu arada her şey yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı, her şeyin kokusu çıkmaya başladı. Ankara'da siyasetçilerin ticari bağlantıları var. Süleyman Soylu ile kardeşi de medikal sektöründe iş yapıyorlar bu arada. Anlayacağınız bu iki taraf arasındaki kavga çok büyük."

Gazeteci İsmail Saymaz ve İYİ Partili Aytun Çıray da dahil olmak üzere önemli isimlerin görüşlerinden faydalanılarak hazırlanan belgeselin en dikkat çeken cümlelerinde yine İçişleri Bakanı Soylu'nun izine rastlanması dikkat çekti. Henüz AKP iktidardayken üst düzey bürokratların gizli şekilde de olsa gerçekleri gün yüzüne çıkaran açıklamalarda bulunmaya cesaret etmesi, olası bir iktidar değişikliğinde Türkiye'yi neler beklediğine dair akıllarda pek çok soru işareti doğurdu.

140journos veba çin virüsü koronavirüs covid-19 fahrettin koca süleyman soylu medikal sektörü gizlenen veriler