Çin Virüsünün Psikolojik Etkileri de Yıkıcı: En Çok Gençler Etkileniyor

TAKİP ET

Sekiz ülkeden yaklaşık 50 bin genç insanla yapılan bir ankete göre, salgın dönemi boyunca mental sağlığı bozulan gençlerin sayısı gittikçe artıyor.

ABD’de akıl sağlığı çalışmaları yürüten toplumsal yardım kuruluşu Sapien Labs’ın hazırladığı rapor kapsamında yapılan ankete göre, her dört gençten biri salgın döneminde psikolojik bozukluklar yaşadığını ya da yaşama riskiyle karşı karşıya kaldığını söyledi. Psikolojik sorunlar yaşadığını belirten her iki kişiden biri ise 18 ile 24 yaş arasındaki grupta bulunuyor. 

Bulguları pazartesi günü yayımlanan çevrimiçi anket Avustralya, İngiltere, Kanada, Hindistan, Yeni Zelanda, Singapur, Güney Afrika ve ABD’de yaşayan gençlerle yürütüldü. Araştırmaya göre, 18 ile 24 yaş arasındaki katılımcıların yüzde 40’ı, salgın döneminde üzüntü, sıkıntı veya umutsuzluk hissinin yanı sıra istenmeyen, tuhaf ve takıntılı düşüncelerle karşı karşıya kaldıklarını söyledi.

Sapien Labs’ın kurucusu Dr. Tara Thiagarajan, Çin virüsü salgınının dünya çapında akıl sağlığı problemlerini arttırdığını belirtirken “Özellikle sosyal izolasyon genç insanlar üzerinde daha büyük bir etki yarattı ve birçoğunu sınırın ötesine itti” dedi. 

Uzun süreçte salgının ekonomik ve psikolojik etkilerinin yıkıcı olabileceğini söyleyen Dr. Thiagarajan, hükûmetleri, genellikle tercih edilen bireysel yaklaşımlar yerine ruh sağlığını korumayı hedefleyen ulusal çapta politikalara odaklanmaya çağırdı.

Çin virüsü koronavirüs salgın pandemi covid-19 salgının psikolojik etkisi salgının mental etkisi Sapiens Labs Tara Thiagarajan Akıl sağlığı depresyon depresif genç