Çin Virüsüyle Mücadelede Bir Skandal Daha! Pozitif Adayların KPSS'ye Girdiği Okulda Rezalet

TAKİP ET

Ankara, Çankaya'da Covid-19 hastalarının KPSS'ye girdiği okulda görevlendirilen gözetmen öğretmene okulun özel durumu bildirilmedi. Evden getirdiği bir maskeyle gözetmenlik görevini icra etmek zorunda kalan öğretmenin acil doktoru olan çocuğu "annemin canına kast ettiniz" diyerek skandal olaya isyan etti.

Yüz binlerce öğrencinin ter döktüğü Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) bugün yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında gerçekleşti. Ancak sınav, virüsle mücadelede zafiyet eleştirilerine konu olacak skandal bir olaya daha sahne oldu.

Bir sosyal medya kullanıcısı Çankaya Muazzez Karaçay İlkokulu'nda gözetmen olarak görevlendirilen öğretmen annesinin tüyleri diken diken eden hikayesini paylaştı. Sınav görevini icra etmek üzere okula giden 50 yaşındaki öğretmen, sınıfta bir öğrencinin "Hocam burası Covid'lilerin gireceği okul mu" sorusunu yöneltmesi üzerine gerçeği öğreniyor.

Covid-19 hastalarının gireceği okul olarak belirlenen Muazzez Karaçay İlkokulu'nda gözetmen olarak görevlendirilen öğretmene okulun özel statüsü ÖSYM tarafından bildirilmedi.

Mağdur edilen öğretmenin acil doktoru olan ve olayı sosyal medyadan duyuran oğlu, annesinin sadece evden getirdiği bir maskeyle Covid-19 pozitif adayların bulunduğu sınıfta 130 dakika durmak zorunda kaldığını kaydetti. Olayı paylaşan mağdur öğretmenin oğlu, ÖSYM'ye şu sözlerle isyan etti:

"Biz bunu bilsek ben 50 yaşındaki anneme n95 de bulurdum önlük de bulurdum bone de bulurdum. Ama haber verilmedi ve görev gereği savunmasız bir şekilde 130 dakika pozitif vakaya maruz bırakıldı. ÖSYM Başkanlığı siz bugün benim annemin canına kast ettiniz."

Çankaya Muazzez Karaçay İlkokulu kpss gözetmen öğretmen ösym zutka koronavirüs covid-19 çin virüsü