Çin'de Hiçbir Canlının Yaşam Hakkına Saygı Yok: Gizemli Kutularda Günlerce Hapsedilen "Hediyelik" Hayvanlar

TAKİP ET

Çin'de yavru hayvanların kargoyla sipariş edildiği "gizemli kutu" uygulaması büyük bir tepkiye sebep oldu. Zavallı hayvanların, kapalı kutularda sağlıksız koşullar altında taşındığı için telef olduğu ortaya çıktı. Hiçbir canlının yaşam hakkına saygı duymayan soykırımcı Pekin yönetimi ise her zamanki gibi açıklama yapmadı.

TRT Haber'de yer alan bir habere göre Çin'in Çengdu şehrinde, 3 Mayıs'ta, bir kamyonun arkasında 156 kutu bulundu. Kutuların içinde ise çoğu ölmüş onlarca yavru hayvan olduğu ortaya çıktı. Hayatta kalanlarınsa huzursuz ve hareket etmekte güçlük çektiği görüldü. Hiçbir vicdana sığmayan görüntüler, Çin'in sosyal medya ağı Weibo'da ifşa edildi.

Pespaye Arzular

Ülke gündemine oturan "gizemli kutu" furyası, tartışmaların odağı hâline geldi. Çin'de birçok insan müsveddesi, sırf kendi pespaye arzularını tatmin edebilmek için, içinde bilmedikleri türde bir hayvanın bulunduğu sürpriz kutulardan sipariş ediyor. Yaklaşık 90 dolar (yaklaşık 750 Türk Lirası) ödeyen alıcılar, ancak kapılarına gelen kutuyu açtıklarında içindekini öğrenebiliyor.

Bu furyanın, 2024'e kadar 5 milyar dolarlık (yaklaşık 42 milyar Türk Lirası) piyasa değerine ulaşabileceği öngörülüyor.

Hayvanlar Aç ve Susuz

Yerel medyada çıkan haberlere göre hayvanlar, kutulara konulmadan birkaç gün önce aç ve susuz bırakılıyor. Bu insanlık dışı muamelenin aşağılık amacı, kutuların kirlenip kokmasını önlemek. Ancak aç susuz bırakılmış hayvanların ortaya çıkan içler acısı görüntülerinin ardından bu rezil uygulama büyük tepki topladı.

Bunun üzerine bazı satıcılar, gizemli kutu ifadesini kaldırdı. Ancak satışlar, "hayvan sahiplenme" adıyla maalesef hâlen sürdürülüyor.

Bütün Canlıların Ebedî Düşmanı Pekin Yönetimi Sessiz

Çin yerel mevzuatına göre canlıların postayla gönderilmesi suç. Aksini yapan taşımacılık şirketlerine veya kaçak olarak hayvan taşıyanlara, 65 bin liraya kadar ceza kesilebiliyor.

Kontrollerin yetersizliği sebebiyle eleştirilen Pekin yönetimi ise henüz konuyla ilgili bir açıklama yapmadı.

Çin ÇKP gizemli kutular hayvana şiddet hayvanlara işkence hayvan satışı Çin Komünist Partisi soykırımcı çin