Çin'de Nüfus Sayımı Sonuçlandı: 1,41 Milyar

TAKİP ET

Çin tarafından 10 yılda bir yapılan genel nüfus sayımı sonuçlandı. Buna göre, Çin nüfusunun yüzde 5,38 artarak 1,41 milyara ulaştığı tespit edildi.

Çin hükûmeti tarafından 10 yılda bir yapılan nüfus sayımı sonuçlandı. 2020 sonuçlarına göre, Çin nüfusunun yüzde 5,38 artarak 1,41 milyara ulaştığı belirlendi.

Veriler, ülkedeki kadın başına doğurganlık oranının 1,3 olduğunu ve bu sonuçla Çin'in, Japonya ve İtalya gibi yaşlanan toplum kategorisinde bulunduğunu gösteriyor.

Çinli yetkililerin şimdiden geri dönüşü olmayan bir nüfus düşüşü yaşıyor olabileceği konusunda endişeli olduğu dile getirilirken, Çin'in 2016'da, nüfusunu 2020 yılına kadar 1,42 milyara yükseltmek için hedef koyarak doğurganlık oranının 1,8 olmasını istediği belirtiliyordu.

Bu yönde bir adım olarak uzun zamandır dayattığı tek çocuk politikasından da vazgeçen Çin, bu sınırı iki çocuk olarak değiştirmişti. Fakat açıklanan verilerle, Çin'in hedefinden geri kaldığı anlaşıldı.

Ulusal İstatistik Bürosu Başkanı Ning Jizhe, nüfus sayım sonuçlarının açıklanmasının ardından yaptığı açıklamada, "Son yıllardaki nüfus gelişimi eğiliminden dolayı, nüfus artışı gelecekte yavaşlamaya devam edecek. Çin'in nüfusu gelecekte zirveye ulaşacak, ancak bunun için belirli bir tarih yok. Çin'in toplam nüfusunun yakın gelecekte 1,4 milyardan fazla kalmaya devam edecek" ifadelerini kullandı.

 

çin nüfus sayımı tamamlandı 2020 açıklama nüfus 1 41 milyar yüzde 5 38 artış artış azalma doğurganlık