Çin'deki Hava Kirliliği Rekor Kırdı

TAKİP ET

Çin'de hava kirliliği nedeniyle otoyollar kapatıldı, okulların açık hava etkinlikleri iptal edildi.

Akaryakıt fiyatlarının artışı ve Çin'li tedarik zincirlerinin katı emisyon hedefleri nedeniyle ülkede kömür üretimi ile kömür ile elektrik üretimi artırıldı.

Kömür tüketiminin arttığı ülkede cuma gününden itibaren kuzey bölgeleri kalın bir duman bulutu kaplarken başkent Pekin'de bulunan ABD Büyükelçiliği izleme istasyonu kirliliği "çok sağlıksız" olarak tespit etti.

Çin'deki hava kirliliğinin seviyesi, akciğerlere zarar vererek solunum yolu hastalıklarına neden olan PM2.5 seviyesi açısından 230 seviyesine ulaştı. Dünya Sağlık Örgütü bu rakamın insan sağlığı için azami olarak 15 olması gerektiğini belirtiyor.

Hava kirliliğinin doruğa çıktığı Çin'de görüş mesafesi 200 metrenin altına düşerken Pekin'deki okullardan açık hava etkinliklerini ve beden eğitimi derslerini durdurmaları istendi.

Görüş mesafesinin düşmesi nedeniyle Harbin, Tianjin ve Şanghay gibi şehirlere giden otoyolların trafiğe kapatılmasına karar verildi.

Çin Diktatörü Xi Jinping İklim Zirvesine Katılmamıştı

Dünyada sera gazı emisyonu konusundaki yüzde 27'lik payıyla zirveyi elinde tutan Çin'i yöneten diktatör Xi Jinping, Glasgow'da gerçekleştirilen İklim Değişikliği Taraflar Konferansı'na katılmamıştı.

Çin'deki Hava Kirliliği Rekor Kırdı