Çin'den Alibaba Gibi E-Ticaret Devlerine Sınırlama: Nüfuzundan Rahatsız Oldu

TAKİP ET

Çin hükumeti, e-ticaret şirketlerinin ülkedeki gücünü sınırlamayı amaçlayan düzenleme için harekete geçti.

Pekin hükumeti, dijital platformların nüfuzunu giderek artırmasından duyduğu rahatsızlık nedemiyle ülkedeki internet devlerinin gücünü sınırlamak için harekete geçti.

Piyasa Düzenleme Kurulu (SAMR) tarafından hazırlanan 22 sayfalık taslak düzenleme, teknoloji sektöründe rekabet karşıtı uygulamaları tanımlamaya yönelik ilk girişim olarak değerlendiriliyor.

Düzenlemeden özellikle Alibaba, Ant Group, Tencent'le yemek sipariş platformu Meituan'i etkileyeceği aktarılırken Bloomberg haber ajansı, geçen hafta itibarıyla toplam piyasa değeri 2 trilyon doların üzerinde olan Alibaba, Ant Group ve Tencent'in Çin'de tamamı devlete ait Bank of China'nın değerinden çok fazla olduğuna dikkat çekti.

Çin'de bugün teknoloji hisselerinin değeri hızla düşüşe geçti. Alibaba, JD.com, Tencent, Xiaomi ile Meituan'ın hisselerinin toplam değeri 200 milyar dolardan fazla azaldı.

çin komünist partisi çkp alibaba e-ticaret pekin hükumeti teknoloji hisseleri düşüşe geçti teknoloji hissesi baskıcı yönetim çinden kapanma hamlesi Alibaba Ant Group ve Tencent bank of chine hisseler düştü çinden