Çin'den Türkiye'ye Mesaj: Doğu Türkistan Bizim İç Meselemiz

TAKİP ET

Katil Çin'in Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Wang Wenbin, 23 Şubat'ta düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Çin'in Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Wang Wenbin, 23 Şubat'ta düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Sorulardan biri de Türkiye'nin Doğu Türkistan meselesi hakkındaki tutumuna ilişkindi.

Rus RIA Novosti'den bir muhabir, Wenbin'e Batılı ülkelerin ve Türkiye'nin meseleye ilişkin yaptığı açıklamalara ilişkin düşüncelerini sordu.

Wenbin Türkistan'da bir soykırım olmadığını ve bölgeye dair yalan söylendiğini iddia ederken, "Sincan'da (Doğu Türkistan) yaşayan tüm etnik grupların hakları hukuk uyarınca garanti altındadır" ifadesini kullandı.

Wenbin şunları söyledi: "Sincan'ın (Doğu Türkistan) meseleleri tamamıyla Çin'in iç meseleleridir. Türk tarafının konuyla ilgili meselelere objektif ve akılcı bir yolla, Çin-Türkiye ilişkilerinin genel çıkarlarını muhafaza ederek bakacağını umuyoruz."

Türkiye'de resmi makamlar tarafından hiçbir tepki gösterilmemesine rağmen diken üstünde olan Çin'in Türkiye bir adım attığı takdirde ne yapacağı ise belirsiz görünüyor.

doğu türkistan doğu türkistanlılar uygur türkleri uygurlar doğu türkistan türkleri çin türkleri çin zulmü çin türklere zulüm çin toplama kampları çin türklere işkence çin türklere soykırım soykırım çin soykırım d