Çin'den Yatırımcılarına "Avrupa Futbolundan Çekilin" Emri

TAKİP ET

Çin Komünist Partisi, yatırımcılarına Avrupa'daki futbol kulüplerine yaptıkları yatırımları çekmeleri talimatını verdi.

Çin'deki kapalı komünist rejimin tek hakimi olan Çin Komünist Partisi, Çinli yatırımcılara Avrupa'daki futbol yatırımlarının iptal edilmesini ve bu paraların Çin'de istihdam yaratacak yatırımlara dönüştürülmesi emrini verdi.

Çinli yatırımcıların Avrupa'da "boşa giden" parası ile ilgili konuşan İngiliz futbol ekonomisti Simon Chadwick Çin Komünist Partisi'nin verdiği talimatla ilgili olarak "Çin yönetimi, futbola yapılan yatırımların nasıl geri döneceğini öngöremedi ve bu kadar büyük çapta bir yatırımın ziyan olmasından rahatsız" dedi.

2017 yılından bu yana Avrupa'da faaliyet gösteren en az 20 kulübe yatırım yapan Çinli yatırımcılar, Komünist Parti'nin talimatı üzerine yatırımlarını geri çekmeye başladı. Geri çekilişlerle birlikte Çin yatırımlarının bulunduğu kulüp sayısı yarı yarıya azalırken en büyük geri çekme hamlelerinden birini Atletico Madrid'deki hisselerini satan Wang Jianlin gerçekleştirdi. Sonradan hapse girecek olan CEFC Enerji'nin sahibi Ye Jianming de Slavia Prag'ı satmıştı. Ünlü İtalyan kulübü Inter'in sahibi olan Steven Zhang da kulübün satışı için görüşmeler yapmışsa da başarılı olamamıştı.

 

Çin'den Yatırımcılarına Avrupa Futbolundan Çekilin Emri