'Çin'e Savaş mı Açalım' Diyen MHP: Kimse Bizi Test Etmesin

TAKİP ET

Doğu Türkistan meselesinde "Çin'e savaş mı açalım" şeklindeki çıkışlarıyla gündeme gelen MHP, "Kimse ucuz siyasi oyunlarla MHP'yi Uygur Türkleri hakkında test edemez" dedi.

Daha önce İYİ Parti'nin "Doğu Türkistan'da Uygur Türklerine yönelik uygulanan sistematik baskı, zulüm ve asimilasyon politikalarından kaynaklanan sorunların araştırılarak, alınması gereken önlemlerin belirlenmesi" amacıyla Meclis'e verdiği araştırma önergesine ret oyu kullanan ve bununla da kalmayarak "Ne yapacağız? Çin' savaş mı açacağız", "Yarın gidelim 40 kişi, basalım mı Çin'i? Hazır mısın" şeklinde sözlerle durumu tiye alan MHP'den Doğu Türkistan hakkında yeni bir açıklama geldi.

MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, Doğu Türkistan meselesinde MHP'nin tutumuna yönelik yaptığı açıklamada "Hiç kimse Doğu Türkistan meselesini hatırına getirmezken yarım asırdır soydaşlarımızın çığlığını dünya kamuoyuna taşıyan MHP'dir. Kimse ucuz siyasi oyunlarla MHP'yi Uygur Türkleri hakkında test edemez. Bizler, soydaşlarımızın yanındayız ve onlara yapılan zulmü kınıyoruz" şeklinde konuştu.

"Soydaşlarımızın yanındayız ve onlara yapılan zulmü kınıyoruz" diyen Kaşıkçı'nın, daha günler öncesinde "Uygur Türklerine yapılan zulmün soykırım ilan edilmesi" için TBMM'ye verilen önergeye partisinin 'çekimser', ortağı AKP'nin ise 'ret' oyu verdiğini unutması dikkatlerden kaçmadı.

 

doğu türkistan meclis tbmm lütfi kaşıkçı mhp çekimser ret araştırma önergesi önerge kimse bizi test etmesin konuştu açıklama yaptı söyledi çin'e savaş mı açalım ne yapalım soydaşlarımızın yanındayız hatay mil