"Çin'e Savaş mı Açalım" Diyen MHP'li Vekilden Doğu Türkistan Açıklaması

TAKİP ET

MHP'li Erkan Akçay, Doğu Türkistan konusunda yaptığı açıklamalarda partisinin çizgisini muhafaza ederek yine işgalci ve soykırımcı Çin'e karşı tek bir kelime etmemeyi ve ABD'yi suçlamayı tercih etti.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Erkan Akçay, İYİ Partili Müsavat Dervişoğlu'na cevaben yaptığı bir açıklamada partisinin tartışmalara ve şiddetli eleştirilere konu olan Doğu Türkistan politikasına da yer verdi.

Daha önce 'yerli ve milli' sıfatıyla anılan İYİ Parti'nin yine terör örgütleriyle iltisaklı gösterilip 'İP' diye anıldığı açıklamada "İP; CHP, Fetö ve HDP’nin güdümüne girmişken, Dervişoğlu Doğu Türkistan’daki Uygur Türkleri üzerinden Milliyetçi Hareket Partisi’ni ve Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’yi eleştirmeye kalkışmaktadır" ifadeleri kullanıldı.

Akçay, açıklamalarını "MHP’nin Doğu Türkistan ile ilgili görüşleri bilinmektedir, nettir. Biz bu meseleye Ankara merkezli bakıyoruz. Bu konuda sizler gibi ABD ve fetö kulvarından gitmeyişimiz kimleri kudurtuyor, iyi biliyoruz" diye sürdürdü. MHP'li Vekil'in bu sözlerine çok sayıda Doğu Türkistan Türkü kamp mağduru tepki gösterdi.

TBMM Genel Kurulu'nda çıkan bir tartışmada Doğu Türkistan ile ilgili araştırma önergesine karşı çıkarken sarf ettiği "Ne yapalım, Çin'e savaş mı açalım" şeklindeki sözleriyle akıllara kazınan Akçay'a "Toplama kampları ABD'de mi, Doğu Türkistan'da ABD bayrağı mı dalgalanıyor, Doğu Türkistanlılar her gün ABD bayrağına bakarak mı partilere sadakat yemini ediyor" soruları yöneltildi.

Hatırlanacağı üzere kısa süre önce kamp mağdurları, olası yanlış anlaşılmaları düzeltmek ve bölgede yaşananlar hakkında MHP'li yetkilileri birinci ağızdan bilgilendirmek adına MHP Genel Merkezi'ne gitmiş ancak burada akıl almaz bir muameleyle karşılaşmanın yanı sıra hiçbir şekilde randevu da alamamıştı.

mhp erkan akçay milletvekili doğu türkistan iyi parti ip müsavat dervişoğlu devlet bahçeli çin'e savaş mı açalım