Çin'in Belgeleri Sızdı, Koronavirüsün Laboratuvar Yapımı Olduğu İddiası Yeniden Gündeme Geldi

TAKİP ET

Çinli bilim insanlarının hazırladığı belgelerde biyolojik silahların yeni bir dünya savaşında 'zafer için temel silah' olacağı ifadesinin yer aldığı ortaya çıktı.

İngiliz Daily Mail gazetesi ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından elde edilen belgelere dayandırarak 'Çin'in koronavirüs belgelerinin' sızdırıldığını yazdı.

ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından elde edilen belgelerde Çinli bilim adamlarının olası bir 3. Dünya Savaşı durumunda kullanılmak üzere biyolojik ve genetik silahlar üzerine araştırmalar yürüttüğü bilgisi yer aldı.

Olası büyük bir savaşın beklenenin aksine kimyasal ve nükleer silahlar ile değil, biyolojik silahlar ile yapılacağı ifadesinin yer aldığı belgeler, yaklaşık 3.3 milyon kişinin hayatını kaybetmesine ve ülkelerin ekonomisinin çökmesine sebep olan Covid-19'un laboratuvar virüsü olma ihtimalini yeniden gündeme getirdi. 

Son altı yıldır koronavirüs dahil biyolojik ve genetik silahlar üzerinde araştırmalar yürüttüğü bilinen Çinli bilim insanlarının hazırladığı düşünülen belgelerde bu proje savaş durumunda 'zaferin temel silahı' olarak adlandırılıyor ve detaylı incelemeler sunuyor.

Hiroşima ve Nagazaki'ye Atıfta Bulunuluyor 

Belgelerde, ABD tarafından Japonya'nın Hiroşima ve Nagazaki kentlerine atılan iki atom bombasına atıfta bulunuluyor ve biyolojik silahların yeni bir dünya savaşında 'zafer için temel silah' olacağının altı çiziliyor. 

Belgeleri değerlendirmeye alan The Australian gazetesi, Halk Kurtuluş Ordusu'nda görev alan bilim insanlarının hastalıkların 'daha önce hiç görülmemiş bir şekilde' silah yapmak için manipüle edilmesini incelediğini yazdı.

Belgelerde biyolojik silahların maksimum etkiyi göstermesi için gereken koşullar özetlenirken  'biyolojik saldırı gece veya şafak vakti sabit rüzgar yönü olduğu zamanda yapılmalı' ifadesi de kullanıldı.

Kanıtlar Endişe Verici 

Birleşik Krallık Parlamentosu Üyesi ve Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Tom Tugendhat, söz konusu belgelerin endişe verici olduğunu belirtti. Tugendhat, ''Bu belge, üst düzey parti liderliğine tavsiyelerde bulunanların hırsları hakkında büyük endişeler uyandırıyor. En sıkı kontroller altında bile bu silahlar son derece tehlikelidir'' diyerek durumun ciddiyetine dikkat çekti.

 

çin sızdırılan belge koronavirüs covid 19 laboratuvar biyolojik silah