Çin'in Doğu Türkistan'da Yaptığı Soykırımı Anlatmak İçin 'Anadolu Seferi'ne Çıkan Uygur Türkleri Gaziantep'te

TAKİP ET

'Anadolu Seferi'ne çıkan toplama kampı mağduru Uygur Türklerinin yakınları Gaziantep'teydi.

Çin Komünist Partisi tarafından kurulan toplama kamplarında sistematik işkence ve soykırıma maruz kalan Uygur Türklerinin yakınları, soykırımı duyurmak için 'Anadolu Seferi'ne çıktı.

Anadolu'nun dört bir yanında gerçekleştiren ziyaretler kapsamında Uygur Türkleri bugün Gaziantep'teydi.

Gaziantep'i ziyaret eden Uygur Türkleri Yeşilsu Parkı'nda stand kurarak Doğu Türkistan'da yaşanan soykırımı anlattı, Doğu Türkistan'da yaşanan soykırıma dair bilgiler içeren broşürler dağıttı.

Bunun yanında Uygur Türklerinin çalışmalarına ilgi duyan vatandaşlardan soykırıma tepki amacıyla imza toplandı.

Uygur Soykırımı

Çin'in işgalci olarak bulunduğu Doğu Türkistan'da 2014'ten bu yana sürdürdüğü Uygur Soykırımı, Hollanda, İngiltere, Kanada, ABD gibi birçok ülke tarafından resmi olarak tanınıyor.

Uluslararası insan hakları örgütlerinin raporlarına göre 1 ile 3 milyon Uygur, Kazak, Kırgız ve Özbek Türkü toplama kamplarında tutuluyor ve bu kamplarda tutulan esirler sistematik olarak işkence, tecavüz ve köleleştirmeye tabi tutuluyor.

Bunun yanında Uygur Türklerini hedef alan sistematik soykırımı durdurmasına yönelik çağrılara "radikal İslamcı terörizmle mücadele ettikleri" iddiasıyla yanıt veren ÇKP, terör örgütü Taliban'ın Kabil'i ele geçirmesi halinde kurulacak olan hükümeti tanıyacağını açıkladı. Bu durumda Çin, terör örgütü Taliban'ın kuracağı sözde hükümeti tanıyan ilk ülke olacak.

Çin'in Doğu Türkistan'da Yaptığı Soykırımı Anlatmak İçin 'Anadolu Seferi'ne Çıkan Uygur Türkleri Gaziantep'te