Çin'in Katılamadığı G7 Dışişleri Bakanları Toplantısına Virüsü Katıldı: Hindistan Dışişleri Bakanı Karantinaya Alındı

TAKİP ET

G7 ülkeleri dışişleri bakanları toplantısında Çin virüsü şüphesi baş gösterdi. Hindistan heyetinde Çin virüsü vakasına rastlanması sonucu Hindistan Dışişleri Bakanı kendisini karantinaya aldı.

Dünyanın sanayileşmiş 7 ülkesi ve Avrupa Birliği'ni bir araya getiren dışişleri bakanları düzeyindeki G7 ülkeleri dışişleri bakanları toplantısı ikinci gününde devam ederken, Çin virüsü salgını toplantıya damga vurdu. 

Hindistan Dışişleri Bakanı Subrahmanyan Jaishankar, Hindistan heyetinde bulunan iki kişinin Çin virüsü testinin pozitif çıkmasının ardından toplantı için geldiği Londra'da kendisini karantinaya aldı.

Heyetteki pozitif kişilerle temas ettiği için kendisini karantinaya aldığını belirten Jaishankar, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Dün akşam saatlerinde korona pozitif kişilerle temaslı olduğum anlaşıldı. Daha tedbirli olmak ve başkalarını riske atmamak için iletişimimi online olarak gerçekleştirme kararı aldım. G7 toplantısında da durum böyle olacak" ifadelerini kullandı.

g7 dışişleri bakanları toplantısı g7 ülkeleri dışişleri bakanları toplantısı damga vurdu çin virüsü koronavirüs hindistan dışişleri bakanı hindistan heyeti karantinaya alındı ikinci gününde açıklama temas