Çin'in Sinsi ve Kalleş Propagandası: Uygur Türkleri Terörist, Türkiye Uyanık Olmalı

TAKİP ET

Uygur Türklerini "terörist" olarak yaftalayan Çinli yazarlar, Ankara ile Pekin arasındaki faydacı iş birliğinin de muhalif politikacıların şahsî çıkarlarıyla gölgelenmemesi gerektiğini vurguladı.

Katil Çin'in Ankara Büyükelçiliği, Doğu Türkistan'da Uygur Türklerine uygulanan soykırımı dile getiren Türk siyasetçileri açık açık tehdit etmişti. Soykırımcılar, dün Twitter üzerinden yaptıkları paylaşımlarda, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş'ı Türk topraklarında ve Türk bayrağının altında tehdit etme cüreti göstermişlerdi. Hadsiz Çinli büyükelçi, kendisini adeta bir sömürge valisi sayarken Çin Dışişleri Bakanlığından da bu konuda destek görmüştü. Türk Dışişleri ise maalesef dilini yuttu.

Konuya ilişkin Çinli yazarlar tarafından Global Times için kaleme alınan bir yazıda, Uygur Türkleri "terörist" olarak yaftalanırken Türk muhalefetinin de Doğu Türkistan'daki "kanlı" ayaklanmaları güzellediği iddia edildi. Çin Dışişleri Bakanlığının da bu bağlamda Türkiye'yi, Doğu Türkistan meselesine karşı "uyanık" olması hususunda "uyardığı" öne sürüldü. Ankara ile Pekin arasındaki faydacı iş birliğinin, bu tür muhalif politikacıların şahsî çıkarlarıyla gölgelenmemesi gerektiği vurgulandı. 

Türkiye'den bir gazeteci müsveddesinin de görüşlerine başvurulan söz konusu yazıda, sosyal medyada cirit atan paralı binlerce Çin propagandisti "troll" ordusuna rağmen Çin medyasının Türkiye'de sesinin bastırıldığı iki yüzlü bir biçimde iddia edilebilmiş. Bu görüşlere dayanılarak Barın katliamını anan Türk siyasetçilerin, Türkiye'deki milliyetçi cepheyi temsil ettiği belirtiliyor. Buna binaen iktidardaki köksüz ve turfanda milliyetçilik ile muhalefette temsil edilen Türk milliyetçiliğinin, bilhassa Doğu Türkistan meselesi ve Uygur Soykırımı bağlamında ciddî bir rekabet içinde olduğu da ifade ediliyor.

Sputnik ile Rusya yörüngesinde seyrettiğinden olsa gerek Türkiye'den görüş bildiren gazeteci müsveddesi, katil Çin'in, Uygur Türklerine uyguladığı soykırım hakkında ne zaman Batı medyasında bir insan hakları raporu yayımlansa Türkiye'deki milliyetçilerin de harekete geçtiğini zırvalıyor. 

Söz konusu yazıda ayrıca, Batı medyasının ve Çin zulmünden kaçarak Türkiye'ye sığınan Uygur Türklerinin etkisiyle katil Çin'in Doğu Türkistan'daki soykırımının "yanlış anlaşıldığı" iddia ediliyor. Türkiye Türklerinin, Uygur Türkü kardeşlerinin baskı ve eziyet altında olduğunu düşünmesinin yanlış olduğu da Çin'in yayımladığı adi bir rapora atıf yapılarak dile getiriliyor. Söz konusu raporda ise bir akıl tutulmasının, daha doğrusu sinsi ve kalleş Çin emperyalizminin eseri olarak Türkiye Türklerinin soyunun, Türkistan'a dayanmadığı ve dolayısıyla Uygur Türkleri ile herhangi bir soy bağı bulunmadığı herzeleri yer alıyor.

Çin Doğu Türkistan Uygur Türkleri Katil Çin Barın katliamı işgalci çin Çin büyükelçiliği Mansur Yavaş Meral Akşener çin propagandası çin emperyalizmi çin büyükelçiliği tehdit etti