Çin'in Zarar Vermediği Canlı Yok! Şimdi de Kutup Ayılarını Hapsettiler

TAKİP ET

Çin'de, 'dünyanın ilk kutup ayısı oteli' olarak tanıtılan ve kutup ayılarının muhafaza alanına inşa edilen otel, hayvan hakları savunucularından gelen tepkilere rağmen açıldı.

Gazete Duvar'ın haberine göre Çin'in Heilongjiang bölgesinde açılan The Polar Bear Hotel adlı 'dünyanın ilk kutup ayısı oteli', tepkileri de beraberinde getirdi. Buna göre kutup ayıları, söz konusu ucube otelde yüksek ışıkla aydınlatılmış dar bir alanda tutuluyor.

Hayvanlara Etik Muamele için Mücadele Edenler (PETA) adlı bir uluslararası hayvan hakları derneği, 'hayvanların sefaletinden kâr sağlayan kuruluşlardan' uzak durulması için çağrıda bulundu. PETA'nın Asya sorumlusu Jason Baker, "Kutup ayıları, hayvanat bahçelerine veya cam kutulara değil, Kuzey Kutbu'na aittir" dedi. Baker, nesilleri tükenme tehlikesine açık hayvanlar olarak sınıflandırılan kutup ayılarının, binlerce kilometrelik doğal alanlarda yaşaması gerektiğini ifade etti.

ThePolarBearHotel dünyanın ilk kutup ayısı oteli Çin PETA uluslararası hayvan hakları derneği Kuzey Kutbu kutup ayıları hayvanat bahçeleri hayvanat bahçesi hayvan oteli nesli tükenme tehlikesindeki hayvanlar nes