Çinli Bakana Taciz Suçlaması Yapan Tenisçi Buhar Oldu

TAKİP ET

Eski Başbakan Yardımcısı Zhang Gaoli'nin kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu iddia eden tenisçi Peng Shuai'den haber alınamıyor.

Çinli tenizçi Peng Shuai, kısa bir süre önce eski Başbakan Yardımcısı Zhang Gaoli'nin kendisine cinsel saldırıda bulunduiunu ileri sürmüştü.

Bunun ardından Kadınlar Tenis Birliği'nden (WTA) yapılan açıklamada eski Başbakan Yardımcısı'na dair adil ve şeffaf bir soruşturma yapılması talep edilmişti.

WTA Başkanı Steve Simon açıklamasında Peng Shuai ve tüm kadınların sansürlenmeyi değil, seslerinin duyulmasını hak ettiğini belirterek "Eski bir Çinli liderin cinsel saldırı içeren davranışlarıyla ilgili suçlanması son derece ciddiyetle ele alınmalı" demişti.

İddiayı ortaya atan Peng Shuai ise "Kanıtım yok, delil bırakmak da imkansızdı. Hep ses kayıt cihazı gibi bir şey getireceğimden korktunuz, delil kaydetmek için falan… Ses kaydı yok, video kaydı yok, sadece benim biçimsiz ama son derece gerçek deneyimim var" ifadelerini kullanmıştı.

Peng'den 10 gündür haber alınamıyor.

Çin'deki Baskıcı Komünist Rejim ve Uygur Soykırımı

Çin, Çin Komünist Partisi'nin kapalı ve baskıcı rejimiyle boğuşuyor. Halkına bir hürriyet alanı tanımayan ÇKP yönetimi, "vatandaşlık puanı" gibi faşist bir sistemi uygulamaya koymaya hazırlanıyor.

Bu uygulama için ise "pilot bölge" olarak Doğu Türkistan kullanılıyor.  Türkiye'ye Çin'in işgalci olarak bulunduğu Doğu Türkistan'da 2014'ten bu yana sürdürdüğü Uygur Soykırımı, Hollanda, İngiltere, Kanada, ABD gibi birçok ülke tarafından resmi olarak tanınıyor.

Uluslararası insan hakları örgütlerinin raporlarına göre 1 ile 3 milyon Uygur, Kazak, Kırgız ve Özbek Türkü toplama kamplarında tutuluyor ve bu kamplarda tutulan esirler sistematik olarak işkence, tecavüz ve köleleştirmeye tabi tutuluyor.

Soykırımın tanıklarından biri olan -gerçek ismi açıklanmayan- eski Çin polisi Jiang, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada toplama kamplarına "terör" suçlamasıyla masum, sıradan Türklerin nasıl kapatıldığını ve ne tür şiddetlere maruz kaldıklarını bir bir anlatmıştı.

Çinli Bakana Taciz Suçlaması Yapan Tenisçi Buhar Oldu başbakan yardımcısı zhang gaoli shuai peng