Çinli Başkonsolosun Ar Damarı Çatladı: Çin Uyruklu Müslümanların Ramazan Bayramını Kutluyorum

TAKİP ET

Soykırımcı Çin'in İstanbul Başkonsolosu Cui Wei'nin ar damarı çatladı. Hürriyet gazetesine verdiği bir reklamla haya perdelerini yırtarak "Çin uyruklu Müslümanların" Ramazan Bayramı'nı kutlayan Başkonsolos; sevgi, dostluk ve mutluluk mavalı okudu.

Uygur Türkleri, öz yurtları Doğu Türkistan'da temel insan hak ve hürriyetlerinden katil Çin'in soykırımcı politikaları yüzünden mahrumken Başkonsolos Wei, utanmadan "Türk arkadaşlarının" ve "Çin uyruklu Müslümanların" Ramazan Bayramı'nı kutladı; üstelik en kalbî duygularıyla. Doğu Türkistan'da yıllardır kaç çocuk anasından babasından, kaç ebeveyn evladından ayrı bayramlar geçirdi; bunun hesabını en iyi bilen soykırımcı Çin Devleti iken Başkonsolos gelip de başka bir Türk yurdunda adeta dalga geçercesine bayram tebriği yayımlatıyor. Bu adi reklamın yayımlanmasına izin veren Hürriyet''in de bu durumda, Çin Komünist Partisi'nin (ÇKP) kirli propagandalarını yayan organlarından bir farkı kalmadığı görülüyor.

Bu arsız kamu diplomasisi girişimiyle de görülüyor ki Uygur Türklerine uyguladığı soykırımın günden güne ayyuka çıkmasıyla uluslararası saygınlığı ve imajı ciddî bir biçimde zarar gören soykırımcı Çin, bunu telafi edebilmek adına çeşitli ticarî anlaşmalar ve kredilerle kendisine bağladığı ülkelerde erişebildiği her kurum ve kuruluşu bir araç olarak kullanıp kirli bir propaganda yürütüyor. Nitekim geçtiğimiz günlerde de Türkiye Cumhuriyeti'nin Millî Eğitim Bakanlığı tarafından "Hayalimdeki Çin" konulu rezil bir resim yarışması düzenlendiği ortaya çıkmıştı. Uygur Soykırımı'na rağmen bu rezil yarışmaya Türk Devleti'nin verdiği izin ise AKP eliyle Türk tarihine bulaştırılan yeni bir kara leke olmuştu.

Çin katil Çin ramazan bayramı Doğu Türkistan Uygur Türkleri Uygur Soykırımı Cui Wei Çin'in İstanbul Başkonsolosu Ramazan kutlaması Hürriyet gazetesi reklam ÇKP Çin Komünist Partisi propaganda