Çinli Bilgisayar Korsanları Uygur Türklerini Hedef Alıyor

TAKİP ET

Facebook, Çinli bilgisayar korsanlarının Uygur Türklerini hedef alarak gözetleme yapmaya çalıştıklarını belirtti.

Dünyanın en büyük sosyal medya platformlarından Facebook, yaptığı açıklamada, Çinli bilgisayar korsanlarının ülke dışında yaşayan Uygur Türkü aktivistler, gazeteciler ve muhalifler hakkında casusluk yapmak için sahte hesaplar üzerinden, siber saldırılar düzenlediğini bildirdi.

Facebook'un internet sitesinden yapılan açıklamada, Çinli korsanların, hedef aldıkları kişilerin elektronik cihazlarına izleme yapabilecek kötü amaçlı yazılımlar (virüs) bulaştırma suretiyle gözetleme çalışmaları yaptıkları belirtildi.

Açıklamada, "Özellikle Türkiye, Kazakistan, ABD gibi ülkelerde yaşayan Çin'in Sincan bölgesindeki Uygur kökenliler ve diğer Müslüman azınlıklar arasındaki aktivistler, gazeteciler ve muhalifler hedef alındı" ifadeleri kullanıldı.

Bununla birlikte, korsanların, kötü amaçlı yazılımları, Uygur Türkleri arasında popüler olan bazı haber sitelerinin linklerini taklit ederek yaymaya çalıştıklarına da dikkat çekildi.

Çin Hükumetinin Payı Olması Muhtemel

Çinli korsanların, hedefledikleri insanlarda önce güven oluşturarak gönderdikleri kötü amaçlı linklere tıklamaları için Facebook'ta gazeteci, öğrenci, insan hakları savunucusu veya Uygur topluluğunun üyeleriymiş gibi sahte hesaplar oluşturduğu kaydedildi.

Facebook, söz konusu siber saldırıların sorumlusu olarak doğrudan Çin hükumetini suçlamaktan kaçınsa da ilgili bilgisayar korsanlarının iyi kaynaklara sahip oldukları ve ısrarlı bir operasyon gerçekleştirme özellikleri taşıdıklarına dikkat çekildi.

 

çin bilgisayar korsanlar hacker uygurlar uygur türkleri hedef alıyor hedef aldı gözetleme izleme kötü amaçlı yazılım virüs çin destekli hükumet kaynak facebook açıklama duyurdu