Çinli Bilim İnsanları Erkek Farelere Doğum Yaptırdı

TAKİP ET

Yeryüzündeki her şeye ters gitme hevesi güden Çinliler şimdi de erkek farelere doğum yaptırıp ''Gayet sağlıklı görünüyorlar'' dedi.

Bilim insanları, erkek farelerin hamile kalması için dört aşamalı özel bir süreç geliştirdi. Erkeklerin kısırlaştırılmasıyla başlayan sürecin devamında erkek farelerin dolaşım sistemleri, dişi farelerin sistemine bağlandı. Böylece parabiyotik bir çift oluşturuldu. 

Sürecin ikinci aşamasında erkek farelere rahim nakli yapıldı ve sekiz hafta sonra fare embriyoları rahme yerleştirildi.

Bir sonraki aşamada  paralel gebelik yöntemi izlenerek hormonların ve diğer spesifik moleküllerin genel kan dolaşımında bulunması sağlandı. 

Dördüncü, yani son aşamada ise döllenmiş bir erkekte embriyo gelişiminin imkânsız olacağını belirtilerek erkek farelere sezaryenle doğum yaptırıldı.

10 Bebek Fare Doğdu

Biyoloji araştırmaları merkezi BioRxiv, Şanghay Askeri Tıp Üniversitesi'nden yürütülen 'erkek farelere doğum yaptırılma' çalışmalarını açıklayan Cold Spring Harbor Laboratuvarı, bu yöntemle 163 parabiyotik çiftten 6 tanesinde erkeklerin doğum yapabildiğini belirtti.

Erkek farelere yapılan eziyeti görmezden gelen uzmanlar doğan bebeklere odaklanarak ''10 bebek farenin tamamı dişi farelerden doğmuş kadar sağlıklı'' dedi. 

 

çin bilim insanları erkek fare doğum yaptırıldı biorxiv