Çinli Erkekler Çıplak Kadın Kılığına Girerek Yüzlerce Kişiyi Dolandırdı

TAKİP ET

Maske ve peruk takarak kadın kılığına giren Çinli erkekler, bu yöntemle yüzlerce kişiyi dolandırdı.

Çinli erkekler yıllardır süregelen dolandırıcılık yöntemini pandemi döneminde daha sık kullanmaya başlayarak yüzlerce kişiyi dolandırdı. Sahte insan derisi, plastik göğüs ve yüz maskesi kullanarak kadın kılığına giren dolandırıcılar, iç çamaşırı giymiş bir kadın gibi görünerek video kaydı çekiyor. Ardından üstündeki iç çamaşırını çıkarıyormuş gibi yapan dolandırıcılar bu videolar sayesinde kendilerini kadın sanan erkeklerle iletişime geçiyor.

İletişime geçtikten sonra kendilerine yazan kişilerden bir uygulama indirmelerini isteyen dolandırıcılar, o uygulama sayesinde kişilerin rehberine erişebiliyor. Rehbere eriştikten sonra sohbeti ilerleterek kendilerine yazan erkeklerin çıplak görüntülerini alan dolandırıcılar, bu erkekleri görüntülerini yaymakla tehdit ediyor.

Uzun yıllardır süren bu dolandırıcılık yönteminin son dönemde daha da yaygınlaştığını söyleyen Çinli yetkililer 10 farklı çete ve 86 dolandırıcı olduğunu açıklayarak 41 davayı kamuya açtı. Kamuya açılan raporlarda 2011'den 2020'ye kadar 2 bin kişiye şantaj yapıldığı ve 24 milyon yuan (3.73 milyon dolar) ele geçirildiği bilgisi yer aldı. 

 

çinli erkekler kadın kılığına girerek şantaj yapıyor