Çinli Gayrimenkul Şirketleri Yine Krizde

TAKİP ET

Soykırımcı Çin'de ekonominin temellerinden birini oluşturan gayrimenkul sektöründe yeni krizler yaşanıyor.

Çinli gayrimenkul şirketi Country Garden'ın hisseleri tahvil işlemlerinin durdurulmasıyla yüzde 16 geriledi. Yaşananlar Evergrande krizini akla getirdi.

Öte yandan Çinli varlık yönetim şirketi Zhongzhi Enterprise'ın yatırımcılarına likidite krizi içinde olduğunu söylediği belirtildi.

Çin Çöküşe Geçen Evergrande'ye Destek Verince Şirketin Hisseleri Değer Kazandı

Evergrande, Acil Yardım Talep Etti

Country Garden

Soykırımcı Çin'de ekonominin temellerinden birini oluşturan gayrimenkul sektöründe yeni krizler yaşanıyor. Satışlardaki düşüşler, likidite darlığı ve 2021'den beri bir dizi gayrimenkul geliştirme şirketinin temerrüde düşmesi nedeniyle üstü ÇKP yönetimi tarafından kapatılan bir kriz mevcut.

Country Garden şirketinin hisseleri geçen günlerde yüzde 16,3 düşerek 0.82 Hong Kong dolarına gerilerken, Hang Seng Gayrimenkul Endeksi'ndeki yüzde 3,9'luk düşüşe öncülük etti.

Bankacılık Şirketinde Likidite Krizi

Öte yandan Bloomberg'in haberine göre, Çinli varlık yöneticisi Zhongzhi Enterprise Group yatırımcılara bir likidite kriziyle karşı karşıya olduğunu söyledi.

Yaşadığı likidite krizinin tüm finansal sektöre sıçraması riski nedeniyle endişe yaratan Çinli gölge bankacılık şirketi Zhongzhi Enterprise Group Co., borçlarını yapılandırma kararı aldı ve denetim için KPMG ile anlaştı.

Anlaşmanın Temmuz sonunda imzalandığı bilgisini veren kaynaklar, Pekin merkezli şirketin borçlarını yapılandırdıktan sonra yatırımcılara ödeme yapabilmek için varlık satmayı planladığını bildirdiler. Konut piyasasında yaşanan daralma varlık yönetimi yapan ve 137 milyar doların üzerinde varlık yöneten kurumun yaşadığı sorunların derinleşmesine neden olmuştu.

Çin'de Gayrımenkul Krizi - İnşaat Ekonomisinin Acı Sonu

Çin'de Gayrimenkul Krizi Büyüyor: Şimdi de Sunac Borçlarını Ödeyemedi

çin çinli şirketler kriz country garden zhongzhi enterprise group