Çinli Şirketler ABD'de Yayılmaya Çalışıyor: Michigan'da Bölge Sakinleri Çinli Gotion'u Kovdu

TAKİP ET

ABD'de Michigan'daki bir bölgenin sakinlerinin Çin'e ait bir şirketin bölgeye girmesine karşı direnişi, en azından şimdilik, başarılı oldu.

ABD'de Michigan'daki bir bölgenin sakinlerinin Çin'e ait bir şirketin bölgeye girmesine karşı direnişi, en azından şimdilik, başarılı oldu.

Çinli elektrikli araç aküsü üreticisi Gotion, Green Charter Township'teki arazinin bir kısmının yeniden sınıflandırılması talebini, bölgedeki birçok kişiyi memnun edecek şekilde geçici olarak erteledi.

Gotion, duraklamanın onlara bölge sakinlerinden gelen soruları yanıtlamaları ve ABD hükûmetinden yabancı yatırımları ve ulusal güvenliği gözden geçiren bir rapor beklemeleri için zaman tanıyacağını söylüyor.

Bununla birlikte, Gotion için bir galibiyet ise ABD Hazine Bakanlığının Michigan'daki ilgili arazinin satın alınmasının Savunma Üretimi Yasası kapsamında olmadığına karar vermesi oldu. Bu da, projenin bölgedeki endişelere rağmen İlçe Yönetim Kurulu'nun desteğiyle ilerlemeye devam ettiği anlamına geliyor.

Green Charter Township Sorumlusu Jim Chapman, Gotion'un hâlâ geleceğinden emin olduğunu ve projenin Temmuz ayı başlarında ilerleyeceğini söyledi.

Ancak bazı sakinler pes etmiyor ve Gotion projesini destekleyen seçilmiş yetkililere karşı çıkıyor. İletişim ve şeffaflık eksikliğini gerekçe göstererek kurulu feshetmek için bir imza kampanyası başlattılar.

Yönetim Kurulu'nu feshetmek için 415'ten fazla imza gerekiyor ve kampanyanın organizatörü Lori Brock önümüzdeki haftaya kadar imzaların yeterli olacağından emin. Başarılı olurlarsa yeni bir seçim olacak.

Brock, "Bu, Kasım ayında bir seçime gidebileceğimiz ve kendi insanlarımızı onlara karşı yarıştırabileceğimiz ve bu insanlardan (mevcut yönetim kurulu üyeleri) kurtulabileceğimiz anlamına geliyor." dedi: "Başından beri istediğimiz buydu, bunda söz sahibi olmaktı."

abd Michigan green charter township jim champan gotion