Çinli Yetkiliden İtiraf: Aşılarımızın Koruyuculuk Seviyeleri Düşük

TAKİP ET

Çin Hastalık Kontrol Merkezi Direktörü Gao Fu, Çin'in ürettiği Çin virüsü aşılarının koruyuculuk seviyelerinin düşük olduğunu itiraf etti.

Çin'de başlayarak dünyaya yayılan ve tüm dünyayı etkisi altına alarak sosyal ve ekonomik problemlere neden olan Çin virüsüne karşı aşı geliştirme çalışmaları devam ediyor. Geliştirilen aşılar insanlara uygulanmaya başlamışken, Çinli bir yetkiliden Çin'de üretilen aşılarla ilgili itiraf geldi.

Çin Hastalık Kontrol Merkezi Direktörü Gao Fu, ülkesinde üretilen Çin virüsü aşılarının koruyuculuk seviyelerinin düşük olduğunu açıkladı. Chengdu kentinde düzenlenen bir konferansa katılan Gao Fu, Türkiye'de hâlen kullanılmakta olan Sinovac aşısı da dahil olmak üzere, Çin'de, Çin virüsüne karşı üretilen aşılarla ilgili en yetkili ağızdan "koruyuculuğu düşük" itirafı yapan kişi oldu.

Gao Fu, Çin'in mevcut aşıları karıştırarak etkinlik seviyelerini artırmayı planladığını da ifade etti.

Fakat Pekin yönetimi, geleneksel yöntemlerle üretilen ve dünya ülkelerine yüz milyonlarca doz gönderilen aşılarının güvenlik seviyelerinin yüksek olduğunu, hatta Batılı ülkelerde üretilen mRNA aşılarının etkili olmadığını öne süren algılar oluşturmaya çalışıyor.

 

çinli yetkili itiraf açıklama etkili değil koruyuculuğu düşük aşılarımızın koruyuculuk seviyesi düşük dedi gao fu çin hastalık kontrol merkezi direktörü problem sinovac türkiye çin aşısı üretilen çin'de