Çinperver Vatan Partisi'nden Doğu Türkistan Karşıtı Açıklama

TAKİP ET

Cumhur İttifakı'nın gayrı resmi ortağı olarak adlandırılan Vatan Partisi, Doğu Türkistan'daki sistematik soykırımı duyuran ve insan hakları mücadelesine destek verenleri terör örgütleriyle ilişkilendiren alçakça bir açıklamaya daha imza attı.

Doğu Türkistan'ın yanı sıra Kırım'da da işgalci konumdaki devletlerin menfaatlerinin yılmaz savunucusu konumunda olan Cumhur İttifakı'nın gayrı resmi ortağı Vatan Partisi, son günlerde yaşanan gelişmeler üzerine soydaşlarını savunan insanları hedef tahtasına koyan yeni bir Doğu Türkistan açıklamasına daha imza attı.

Ankara'da "toplama kamplarındaki aileleri için eylem yapmak isteyen Uygurların şehre sokulmaması" üzerine sevinç çığlıklarına boğulan TGB isimli örgüte gösterilen tepkilere değinilen açıklamada İYİ Parti, Gelecek Partisi ve DEVA Partisi'nin adı terör örgütleriyle beraber anıldı.

Doğu Türkistan'da sistematik bir soykırıma maruz kalan Uygurların yaşam ve vatan mücadelesinin "ABD'nin medyada dolaşıma soktuğu yalanlar" şeklinde nitelendirildiği alçakça açıklamada bazı siyasi partilere de şu sözlerle saldırıldı:

"ABD’nin son yıllarda küresel düzeyde başlattığı Çin karşıtı psikolojik savaşın Türkiye’deki cephesini İyi Parti, HDP, Gelecek Partisi, Deva Partisi ve Saadet Partisi açmıştır. Tuttukları bu cephede, Türkiye-Çin ilişkilerine ne kadar çok darbe indirmeyi başarırlarsa ABD’nin gözüne o derece gireceklerini bilmektedirler."

Adı Çin muhbiri ve yerli işbirlikçi sıfatlarıyla beraber anılan Doğu Perinçek'in genel başkanlığındaki partinin açıklamasında gayrı resmi ittifak ortakları AKP ve MHP'nin TBMM'de Doğu Türkistan için verilen araştırma önergelerine ilişkin oylamalarda ret oyu kullanmasından da övgüyle bahsedildi:

"Bunları milliyetçilik adına yaptıklarını iddia edenlerin, HDP-PKK ile hem Meclis’te hem de diğer siyasi ve sosyal platformlarda ortak “Uygur bildirileri, önerileri” sunmalarının çelişkisini kimse gizleyemez. Bu durumda “Kahrolsun zalim Çin” sloganı atanların dava arkadaşları da PKK – HDP’liler oluyor! İşte buradaki tuzağı gördüğü için Türkiye’yi yönetme sorumluluğu taşıyan AK Parti ve MHP, Meclis’te “Doğu Türkistan” araştırma önergelerine ret oyu verdi! Ayrıca Uygurların haklarının korunması ve ilerletilmesi de Türkiye – Çin ilişkilerinin geliştirilmesine bağlıdır."

vatan partisi doğu perinçek tgb doğu türkistan ankara valiliği iyi parti fetö hdp pkk gelecek partisi saadet partisi deva partisi