Cinsel İstismarda ''Somut Delil'' Düzenlemesi Kabul Edildi

TAKİP ET

Cinsel istismarı gerçekleştiren kişi için 'somut delil' aranması şartı koyulan düzenleme Meclis'te kabul edildi.

Cinsel istismar olaylarında şüphelinin tutuklanabilmesi için 'kuvvetli şüphe' yerine 'somut delil' aranması şartı koyulan düzenleme TBMM'de kabul edildi. 

İstismara uğrayan kişiler yerine istismar eden kişileri korumaya yönelik 4. yargı paketini sunan AKP'nin isteği üzerine kabul edilen düzenleme tepki çekti.

Ülkede yaşanan binlerce rezillikten yalnızca birkaçına değinerek durumun korkunçluğuna dikkat çeken İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur, “Son yirmi yılda bakın neler oldu, nelere müsaade edildi de bu güzel ülke kendi çocukları için artık bir cehennem haline geldi. Şimdi biraz hatırlayalım. Soruyoruz; ‘Türkiye Cumhuriyeti sona erdi, İslam devleti kuracağız’ filan diye sevinç çığlıkları atan tarikat şeyhi 12 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismardan tutuklandı mı, tutuklanmadı mı? Hatırlayan var mı üzerinden kaç gün geçti? Diyanet İşleri’nin resmi internet sitesinden ‘Babanın öz kızına şehvet duyması haram değildir’ diye fetva verildi mi, verilmedi mi?” dedi.

Bu Ülkede Çocuk İstismarı Vakaları Bitmez 

CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer ise ülkeyi yönetenlerin istismarcıları tutuklamayı zorlaştırmaya çalışmasına dikkat çekti. Yöneticilerin nabız yoklayarak istismarcılara cesaret verdiğini belirten Taşcıer, “Eğer bu ülkenin televizyonlarına, çocuk bedenini şehvet öznesi olarak anlatan, 12 yaşındaki bir kız çocuğunun doğum yapmasını normalleştirmeye çalışan sözde hocalar çıkarılır ve bu sözler cezasız kalırsa, bu Meclis çatısı altında kurulmuş bir komisyonda devletin İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu başkanı 15 yaşındaki evliliklerin önünün açılmasını savunursa, çocuk yaşta evliliği bir şiddet olarak tanımlayan İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılıp çocukların haklarını savunan Lanzarote Sözleşmesi tartışmaya açılırsa, ülkeyi yönetenlerin hazırladığı yargı paketinde ‘somut delil’ adı altında istismarcıların tutuklanması zorlaştırılmaya çalışılırsa, iktidardakiler tarafından ikide bir ‘mağduriyet kisvesi’ altında çocuk istismarcılarına af getirmeye çalışılıp ‘çocuk’ ve ‘gelin’ ifadeleri aynı cümle içerisinde kullanılırsa ve bu teklifler muhalefetin mücadelesi ve halkın Meclis kapısına dayanmasıyla güç bela geri çektirilirse, kamuoyuna sürekli ısıtıp ısıtıp af teklifleri sunulup ‘Şöyle olursa bırakalım, böyle olursa çıkaralım’ diye taleplerle nabız yoklanırsa elbette ki bu ülkede çocuk istismarı vakaları bitmez çünkü istismarcılar bundan güç alır, istismarın normalleştirilmeye çalışılmasından cesaret alır ve oluşan cezasızlık algısından beslenirler” şeklinde konuştu.

akp 4. yargı paketi istismar somut delil kabul edildi