Cinsel İstismardan Yargılanan Üvey Baba Şüpheli Raporla Beraat Etti

TAKİP ET

İzmir'de üvey kızı İ.T.'ye 4 yıl boyunca istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılanan Bülent S., delil yetersizliğinden beraat etti

Geçen yıl şubat ayında üvey babası Bülent S. tarafından istismara uğradığını yazdığı bir mektubu annesine vererek cinsel istismarı açığa çıkaran İ.T. isimli kız çocuğunun ifadeleri sonrası üvey baba Bülent S. hakkında soruşturma başlatılmıştı. Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan Bülent S. hakkında Karşıyaka 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ‘Çocuğun cinsel istismarı’ suçundan dava açılmıştı.

4 yıl boyunca Bülent S.'nin cinsel istismarına maruz kaldığını belirten 13 yaşındaki İ.T., "Bebeğinle oynayalım mı diyerek' beni boş bir eve götürdü. Burada elle taciz etti. Ben aslında ablamla beraber anneannemin evinde kalıyorum ama annemi görmek için ara sıra Bülent S. ile annemin yaşadığı eve gidiyordum. Yine bir gün o eve gittim ve sabah kalktığımda beni okşadığını fark ettim. Bu ve bunun gibi birçok kez taciz edildim" şeklinde ifade vermişti.

Günlük Delil Sayılmadı

Mahkeme heyetinin isteği üzerine psikolog O.T. bir rapor hazırladı. O.T., hazırladığı ilk raporda çocuğun iyi ve kötü sevmeyi anlayabilecek düzeyde olduğunu ve başına gelenleri düzgün şekilde ifade edebileceğini söylerken ertesi gün hazırladığı yeni raporda çocuğun annesinin yönlendirmesine açık olduğunu belirtti.

İ.T.'nin avukatı ve Saadet Öğretmen Çocuk İstismarıyla Mücadele Vakfı (UCİM) görevlileri Candan Tekin Çekiç ile Zeynep İrem Durmaz, mütalaa sonrası İ.T.'nin tuttuğu günlüğü delil olarak dava dosyasına sundu. Ancak günlük delil olarak kabul edilmedi. Savcının, sanık hakkındaki beraat yönünde verdiği mütalaayı tekrarlamasının ardından mahkeme heyeti Bülent S.’nin delil yetersizliğinden beraatine hükmetti.

İ.T.'nin avukatı Candan Tekin Çekiç, "Çocuğumuz bugün yepyeni umutlarla yeni bir günlük aldı. Çünkü başından geçenleri anlattığı eski günlüğünü mahkemeye vermişti. Oraya yeni şeyler yazacaktı, umutlarını yazacaktı ama maalesef ki belki de ilk yazacağı şey bu elim beraat kararı olacak. Bunun için çok üzgünüz" diyerek karara tepkisini dile getirdi.

izmir karşıyaka istismar üvey baba günlük delil yetersizliği serbest bırakıldı