Cinsel İstismarı Resimlerle Anlatan Çocukların Acısı 'Elmalı Davası'

TAKİP ET

Antalya'nın Finike ilçesinde yaşayan G.E.G. (7) ile ağabeyi İ.E.G. (10), üvey babası ve annesinin erkek arkadaşları tarafından cinsel istismara maruz kaldı. Ancak çocuklarını para karşılığı ilişkiye zorlayan anne ve çocukları istismar eden erkeklerin tümü tahliye edildi.

Kız çocuğu G.E.G. (7) ile ağabeyi İ.E.G.'nin (10) hareketlerinden şüphelenen babaanne G.S., geçen yıl Balıkesir'de savcılığa gitti. O dönemde 6 ve 9 yaşlarında olan torunlarının cinsel istismara uğradığını iddia eden babaanne, oğlunun eski eşi Merve A., Merve A.'nın yeni eşi Rahmi A. ve Merve A.'nın erkek arkadaşlarından şikayetçi oldu. 

G.S.'nin şikayeti üzerine harekete geçen savcılık, Çocuk İzlem Merkezi’nde G.E.G. ile ağabeyi İ.E.G.’nin ifadesine başvurdu. İfade veren kız çocuğu G.E.G., annesinin Rahmi A. ile evli olduğunu ancak 4 farklı erkekle daha ilşkisi olduğunu söyledi. Annesinin hayatında bulunan 5 farklı erkeğin kendisini istismar ettiğini belirten küçük kız; annesi, üvey babası ve dayısının ismini vererek kendisine çok acı çektirdiklerini ifade etti. G.E.G., anneannesi ve dayısının şiddetine maruz kaldığını da açıkladı. 

Üvey Babam ve Dayım Özel Bölgelerime Dokunuyor 

İfade veren İ.E.G., üvey babası ile dayısının kendisinin özel bölgelerine dokunduğunu belirtti. Anneannesinin evinde kaldığı dönemde de çok acı çektiğini belirten küçük çocuk, anneannesinin kendisini oklava ve şarj kablolarıyla dövdüğünü söyledi.

İstismarı Çizerek Anlattılar 

Başına gelenleri anlatmaları istenen abi ile kardeşi, yaşadıkları travmayı çizim yaparak gösterdi. 7 ve 10 yaşlarında iki çocuğun bilmesi mümkün olmayan görüntüleri çizen çocukların resimleri kan dondurdu.

Tahliye Edildiler 

6 Ocak 2021'de Elmalı Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 3'üncü duruşmada anne Merve A., çocuklarının dolduruşa geldiğini ve yalan söylediğini iddia etti. Üvey baba Rahmi A. da hakkındaki tüm suçlamaları reddetti. 

İfadelerinin ardından mahkeme heyeti sanıklar Merve A. ve Rahmi A.’nın yurt dışına çıkış yasağı şartıyla adli kontrolle serbest bırakılmasına hükmederek, duruşmayı erteledi.

Olay Sosyal Medyanın Gündeminde 

Cinsel istismarı resimlerle ve yazarak anlatan çocukların ifadelerine rağmen tahliye edilen anne, üvey baba ve diğer şüphelilerin tutuklanması için sosyal medyada kampanya başlatıldı.

''ElmalıDavası'' etiketiyle tweet atan yüzlerce kullanıcı, sorumluların cezalandırılması için çağrıda bulundu.

 

antalya finike elmalı davası taciz tecavüz çocuk iki kız kardeş ağabeyi rahmi merve dayı anneanne tahliye nedir serbest bırakıldı ne zaman