Cinsel Saldırı Faili, 'Tutuklulukta Geçen Süresi' Göz Önüne Alınarak Tahliye Edildi

TAKİP ET

Muğla'nın Datça İlçesi'nde 25 yaşındaki G.K. isimli kadına cinsel saldırıda bulunduğu gerekçesiyle yargılanan Orçun Gültekin, bugün yapılan karar duruşmasında 12 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Orçun Gültekin adlı fail, 25 Ekim 2021 tarihinde G.K. isimli bir kadını, ‘Evine bırakacağım’ diyerek kendi işletmesine götürdüğü, burada genç kadına nitelikli cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklandı.

Gültekin, davanın ilk duruşması yapılmadan Datça Sulh Ceza Mahkemesi tarafından 23 Aralık'ta adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Mağdur vekili bunun üzerine tahliye kararına itiraz etmişti. İtiraz üzerine Muğla 2. Sulh Ceza Mahkemesi 30 Aralık’ta Orçun Gültekin hakkında yeniden yakalama kararı çıkarmıştı. Evinde yakalanan ve adliyeye sevk edilen Orçun Gültekin tutuklanmıştı.

Davanın ilk duruşması, eksik tanık ifadesi olması ve G.K.'nın telefonunun HTS kayıtlarının beklenmesine karar vererek, duruşmayı bugüne ertelemişti.


Tahliye Edildi


Davanın bugün yapılan ikinci duruşmasında mahkeme kararını verdi.

Muğla 1. Ağır Ceza Mahkemesi, Orçun Gültekin’i G.K.’ye karşı, “vücuda organ veya sair bir cisim sokulması suretiyle cinsel saldırı” suçundan önce 12 yıl hapis cezası verip eylemin teşebbüs aşamasında kaldığı gerekçesiyle 1/4 oranında indirim yaparak 9 yıl hapis ile cezalandırılmasına ve “cebir kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçundan önce 2 yıl hapis cezası verip, suçu cinsel amaçla işlediği gerekçesiyle 1/2 oranında artırım yaparak 3 yıl, toplamda 12 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Mahkeme daha sonra, Sanığın üzerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti, verilen ceza miktarı ve tutuklulukta geçen süre göz önüne alınarak tahliyesine karar verdi.

Gültekin’in 2016 yılında da benzer suçtan cezalandırıldığını belirtilen mahkeme kararında, “Cezanın mükerrerlere özgü infaz rejimine göre çektirilmesine ve cezanın infazından sonra denetimli serbestlik tedbirinin uygulamasına” denildi.  


"Çok Hızlı Bir Yargılama Oldu"

 
Duruşma sonrası tahliye kararına itiraz edeceklerini belirten G.K.’nın avukatı Gülhan Keleş, ANKA Haber Ajansı’na şunları söyledi:

"Çok hızlı bir yargılama oldu, ikinci duruşmada karar verildi. Savcılık mütalaası verildikten sonra taraflar söz alarak, mağdur taraf cezalandırmayı, sanık tarafı da beraatını talep etti. Verilen hükümle birlikte 12 yıl cezaya hükmedildi. Hükümle birlikte tahliyeye karar verilmesi bize göre usulsüz oldu. Bundan sonraki süreçte gerekli itirazlarımızı yapacağız. Tekrar tutuklanması ve bu kalan süreyi de cezaevinde geçirmesi için gerekli itirazlarımızı yapacağız. Bundan sonraki süreçte istinaf Mahkemesi tekrar dosyayı değerlendirecek ona göre 12 yılı onaylarsa hapis cezasının infazın geçilecek. Dolayısıyla da sanık cezasını çekmeye devam edecek.”

orçun gültekin muğla cinsel saldırı tahliye edildi