Cinsel Saldırıdan 6 Yıl Hüküm Giyen 17 Yaşındaki Şahıs Tahliye Edildi

TAKİP ET

Muğla'nın Datça ilçesinde bir kadına cinsel saldırıda bulunduğu gerekçesiyle tutuklanan 17 yaşındaki D.A. hâkim karşısına çıktı. Mahkeme, D.A.'yı cinsel saldırı suçundan 5 yıl, hürriyeti tahdit suçundan da bir yıl hapis cezasına çarptırdı. Ancak, sanığın 18 yaşından küçük ve sabıkasız olması nedeniyle cezada indirime gidildi ve sanık tahliye edildi.

Muğla'nın Datça ilçesinde bir kadına cinsel saldırıda bulunduğu gerekçesiyle tutuklanan 17 yaşındaki D.A. hâkim karşısına çıktı. Mahkeme, D.A.’yı cinsel saldırı suçundan 5 yıl, hürriyeti tahdit suçundan da bir yıl hapis cezasına çarptırdı. Ancak, sanığın 18 yaşından küçük ve sabıkasız olması nedeniyle cezada indirime gidildi ve sanık tahliye edildi.

Cinsel saldırı olayı, geçen yıl ekim ayında Reşadiye Mahallesi'nde meydana geldi ve mağdur olan A.Y.A. şikayetçi oldu. Polis ekipleri, bölgedeki güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyerek, suçun işlenmesinde D.A.'nın rolü olduğunu tespit etti ve sanığı tutukladı. Dört ay boyunca tutuklu kalan D.A., bugün Datça Asliye Ceza Mahkemesi’nde ilk kez hâkim karşısına çıktı.

Mahkeme, cinsel saldırı suçundan D.A.'yı 5 yıl hapis cezasına çarptırırken, hürriyeti tahdit suçundan da 1 yıl hapis cezası verdi. Ancak, sanığın 18 yaşından küçük ve sabıkasız olması nedeniyle, cezada indirim yapıldı ve tahliye edildi.

Karara itiraz edeceklerini belirten mağdur A.Y.A. ise can güvenliğinden endişe duyduğunu dile getirerek, "Onu serbest bıraktılar, beni hapse attılar. Bu kadar basit" dedi.

muğla taciz tecavüz cinsel saldırı