Cinsiyetçi, Irkçı ve Mezhepçi Paylaşımlar Yapan Başhekim Soruşturma Süresince Görevden Alındı

TAKİP ET

Cinsiyetçi, ırkçı ve mezhepçi paylaşımları nedeniyle tepki çeken İstanbul İl Ambulans Komuta Kontrol Merkezi Başhekimi Adil Yetiş Sarıhasanoğlu'nun soruşturma süresince görevden alındığı bildirildi.

İstanbul İl Ambulans Komuta Kontrol Merkezi Dr. Adil Yetiş Sarıhasanoğlu'nun geçmiş yıllarda yaptığı "Olsa da bir Alevi kızı sevsek. Esmerinden taş gibi. Fantezimi hayata geçirecek yok mu bir kısrak", "Her Türk asker doğar da her Kürt ne doğar" gibi ırkçı, mezhepçi ve cinsiyetçi paylaşımları sosyal medyada gündem olmuş ve her kesimden insanın tepkisini çekmişti.

HDP Muş Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit'ten söz konusu paylaşımları Meclis gündemine taşımış ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın cevaplaması istemiyle soru önergesi sunmuş ve Sarıhasanoğlu hakkında adli ya da idari bir işlem yapılıp yapılmadığını sormuştu.

Soru önergesine verdiği yanıtta Bakan Fahrettin Koca, "Soru önergenizde yer alan hususlarla ilgili Bakanlığımız müfettişince yürütülen disiplin soruşturma süreci halen devam etmektedir. Ayrıca adı geçen kişinin sözleşmesi, soruşturma süresince askıya alınmıştır" ifadelerini kullandı.

 

Cinsiyetçi Irkçı ve Mezhepçi Paylaşımlar Yapan Başhekim Soruşturma Süresince Görevden Alındı