Cinsiyetçi Sözleri Nedeniyle beIN Sports'tan Kovulan Melih Şendil D-Smart İle Anlaştı

TAKİP ET

Spikerliğini yaptığı programda cinsiyetçi söylemlerde bulunan ve beIN Sports'tan kovulan Melih Şendil, D-Smart ile anlaştı. 

Melih Şendil Şampiyonlar Ligi'ndeki Real Madrid-Manchester City maçının ardından yayınlanan programda sarfettiği  "Futbol o kadar ataerkil bir oyun ki, mesela kadınlara voleybol oynamak çok yakışıyor ama şahsen benim düşüncem kadınlar futbolda olmamalı. Basketbol da bence erkek oyunu" ifadelerinin ardından kamuoyundan büyük tepki toplamış, kadın meslektaşları tarafından da eleştirilmişti.

Şendil, kendisine yönelik tepkilerin ardından özür dileyerek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Cinsiyet ayrımcılığına her zaman kati bir şekilde karşı çıkan beIN SPORTS ailesinin yani sıra, başta tüm kadınlardan ve izleyicilerimizden dün akşamki 'Maç Sonu' programında yaptığım niyetimi asan yorumlar nedeniyle kırgın olan saygın halkımızdan içtenlikle özür dilerim" ifadelerini kullanmıştı.

Yayıncı kuruluşun kendisiyle yollarını ayırdıktan sonra açıklama yapan Şendil "Toplam 29 yıl, yayıncı kuruluşta çeyrek asır sonra mesleğe kendi isteğimle veda ediyorum. Kendi aldığım emeklilik kararım söz konusudur" sözleriyle mesleğe veda ettiğini duyurmuştu.

Melih Şendil beIN Sports D-Smart futbol kadın erkek oyun cinsiyetçi