Çip Krizi Otomotiv Sektörünü Felakete Sürüklüyor

TAKİP ET

General Motors ve Ford, global çip krizi yüzünden daha fazla tesisinde üretime ara vermek zorunda olduklarını açıkladı.

Covid-19 salgınından en çok etkilenen sektörlerden biri olan otomotiv sektöründe, çip krizi nedeniyle üretimi durdurma kararlarının ardı arkası kesilmiyor. 

General Motors; Tennesse, Meksika, Ontario ve Michigan’da üretime ara vereceğini daha önce açıklamıştı. Ancak bu tesislere ek olarak Tennese’de bulunan Cadillac XT5, XT6 ve GMC Acadia modellerinin üretildiği Spring Hill tesisini de 12-19 Nisan tarihlerinde üretimine ara vereceğini duyurdu.

Ayrıca General Motors bunlara ek olarak Kansas ve Kanada’daki üretim tesisleri Chevrolet Malibu, Equinox ve Cadillac XT4 üretimlerinin de etkileneceğini belirtti. Mayıs ayı ortasına kadar etkide kalacakları belirtilen Chevrolet Traverse ve Buick Enclave modellerinin üretildiği Lansing Delta Township tesisi ise 19 Nisan haftası üretimine ara verecek. Çip tedariki sıkıntısının maliyeti ise vergilendirme öncesi hesaba göre 2 milyar dolar olacak.

Meksika’da yer alan Chevrolet Blazer’ın üretildiği Ramos Arizpe tesisinde de üretim 19 Nisan’da duracak. Ayrıca Chevrolet Camaro, Cadillac CT4, CT5 modellerinin üretildiği Lansing Grand River tesisinde ise 26 Nisan’da üretime ara verilecek.

Ford da 12 Nisan'dan itibaren Michigan’da yer alan Flat Rock Assembly tesisinde ve Transit üretiminin gerçekleştiği Kansas City üretim bandında üretime ara verecek. 

çip kriz otomotiv sektör üretime ara verildi durduruldu ford general motors