Çıplak Arama İddialarını Ortaya Atanlar Hakkında FETÖ Soruşturması

TAKİP ET

Cezaevlerinde ve emniyette çıplak arama yapıldığı yönündeki iddialar üzerine konuya dair inceleme başlatması beklenen Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, iddiaları ortaya atanlar hakkında Fetullahçı Terör Örgütü lehine kasıtlı paylaşım şüphesiyle soruşturma başlattı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, cezaevinde çıplak arama iddiasında bulunanlar hakkında "FETÖ lehine kasıtlı paylaşım" şüphesiyle soruşturma başlattı.

Başsavcılık'tan gelen açıklamada "Soruşturma kapsamında özel yasa hükümleri gereğince farklı soruşturma/kovuşturma usulü öngörülen kişiler hakkında yasal düzenlemelere göre işlem tesis edilecektir" ifadelerine yer verildi.

Çıplak Arama İddiaları

HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun sosyal medya hesapları üzerinden gerçekleştirdiği bir canlı yayınla konuya dair iddiaların detaylarını paylaşması üzerine AKP saflarından bu iddialara sert tepkiler gelmiş ancak tartışmanın başlamasıyla cezaevine girip çıkan birçok isim kendisinin de benzer muamelelere maruz kaldığını duyurmuştu.

İddiaları dillendiren isimlerden biri de eski CHP Milletvekili Eren Erdem olmuştu. Uzun süre Silivri'de hapis yatan Erdem, "Ben de Silivri Cezaevi'nde çıplak arandım. Cezaevi girişinde ben de çıplak arandım. Bu kadar aleni bir meseleyi dahi inkar edebilecek kadar gerçekten bağları kopmuş bu anlayışın. Bu siyasi partinin. Cezaevine giren herkes çıplak aranıyor. İnsan haklarına aykırı bir şekilde, AİHM kararlarına rağmen Türkiye'de çıplak arama sürüyor. İnsan onurunu rencide eden bu uygulama halen yapılıyor" diye konuşmuştu. 

çıplak arama fetö soruşturması fetö lehine kasıtlı paylaşım özlem zengin ömer faruk gergerlioğlu eren erdem