Çıray'dan İYİ Parti'nin Eski GİK Üyesine Sert Tepki: Aradı, Küfür Edip Kapattı

TAKİP ET

İYİ Parti'de liste krizinin ana aktörlerinden biri olan Aytun Çıray, Muharrem İnce liderliğinde kurulacağı iddia edilen partiye katılmak istediğine ilişkin iddiaları yalanladı. Bu iddiayı 'kulis bilgisi' olarak yeniden gündeme taşıyan partisinin eski GİK üyesine ise telefonla ulaşarak sert tepki gösterdi.

2. Olağan Kurultayı'nda yaşanan liste krizi ve bu krizin farklı bir noktaya evrilmesine sebep olan Ümit Özdağ'ın tetiklediği FETÖ meselesi ile boğuşan İYİ Parti'de taşlar yerinden oynuyor. Kurucu kadrosundan birçok ismi kaybeden ve kurucu değerlerinden sapmakla eleştirilen partide aralarında çok sayıda Milletvekilinin de yer aldığı geniş bir küskün cephe oluştu.

Genel Merkez'e yakın isimlerin tepkileriyle karşı karşıya kalan parti içi muhalefetin mensupları hakkında sayısız iddia da ortaya atılmaya devam ediyor. Bu isimlerden biri olan İzmir Milletvekili Aytun Çıray'a ilişkin partinin eski Genel İdare Kurulu Üyesi Bülent Gürsoy tarafından ilginç bir iddia ortaya atılmıştı. Gürsoy, sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımda 'kulis bilgisi' diyerek Aytun Çıray'ın Muharrem İnce ile görüştüğünü ve kuracağı yeni partiye katılmak istediğini öne sürmüştü.

İddia sahibi Gürsoy, kısa süre önce sosyal medya hesabından üzerinden yeni bir paylaşım yaparak Çıray'ın  kendisine telefonla ulaştığını ve küfür ettiğini söyledi. Gürsoy, söz konusu paylaşımında "Kulis bilgisi paylaşımım üzerine Aytun Çıray aradı: "Emin olmadığın bir şeyi neden yazıyorsun?" dedi. Muharrem İnce'nin yakın çevresinden öğrendiğimi söyledim. Bunu söyleyenin... diye küfür edip kapattı. Paylaşımı gördüğüne göre Böyle bir şey yok diye açıklama yapmasını beklerim" ifadelerine yer verdi.

"Mücadelem Akşener'in Cumhurbaşkanı Olması İçin"

Aytun Çıray, hakkındaki iddiayı daha önce gazeteci Mahmut Övür'ün de gündeme taşıdığını fakat yalanladığını vurguladı. Çıray, kısa bir açıklama yapmış ve "Sn Övür'ü de bilgilendirdim; iddia edilen kulis bilgileri yalan. Mücadelem asli kurucularından olduğum İYİ Parti ve Sn. Meral Akşener'in CB olması için" ifadelerini kullanmıştı.

 

aytun çıray muharrem ince bülent gürsoy gik üyesi iyi parti