ÇKP Türkiye Sekreteri'nin Cumhur İttifakı'na Katılma Talebi Erdoğan Tarafından Reddedildi

TAKİP ET

ÇKP Türkiye Sekreteri (Vatan Partisi Genel Başkanı) Doğu Perinçek, AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmenin detaylarını açıkladı. Perinçek, Erdoğan'ın kendilerine 2023 seçimlerinde Cumhur İttifakı'nda yer vermeyeceklerini söylediğini belirtti.

ÇKP Türkiye Sekreteri (Vatan Partisi Genel Başkanı) Doğu Perinçek, AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmenin detaylarını açıkladı. Perinçek, Erdoğan’ın kendilerine 2023 seçimlerinde Cumhur İttifakı’nda yer vermeyeceklerini söylediğini belirtti. 

Perinçek, Ankara’da düzenlediği basın toplantısında konuştu. 22 Mart’ta Erdoğan ile görüştüklerini ifade eden Perinçek, “24 Mart 2023 günü Vatan Partisi ile birlikte seçime girmeyeceklerini bize bildirdiler. Biz de kendilerine ‘Bizimle seçime girmeyi reddetmeniz, Türkiye’nin bağımsızlığına ve üretim devrimine karşı bir tavırdır’ dedik” dedi.

Perinçek, Cumhur İttifakı’nın Vatan Partisi’ni reddetmesinin bir tercih olduğunu vurguladı. Perinçek, “Açıkça belirtmek durumundayız: Türkiye’nin bağımsızlığı, güvenliği ve üretim devrimi yolunu değil, ABD’ye boyun eğme yolunu seçtiler. Bu yolun sonu çöküştür” diye konuştu.

Perinçek, Cumhur İttifakı’nın Kürtçü-Şeriatçı HÜDA PAR ile işbirliği yaptığını söylerek Perinçek, “Şu anda Cumhur İttifakı, bütün olanaklarını kullanarak, bölücü HÜDAPAR’ı parlatmakla meşguldür. AK Parti, MHP ve BBP sözcüleri, Şeyh Sait ve Seyit Rıza takipçisi olmakla övünen, Türk Milleti kavramını Anayasadan çıkartmayı programına alan, Kürtçeyi resmi dil yapmayı hedefleyen HÜDA PAR ile işbirliğini haklı gösterme gayretine girmişlerdir” ifadelerini kullandı.

Perinçek, Erdoğan’ın ABD emperyalizmine teslim olduğunu öne sürdü. Perinçek, “Sayın Tayyip Erdoğan, 26 Mart 2023 tarihli Economist dergisinin yazdığı gibi, Atlantik dünyası içinde ‘uslu durma’ yolunu seçmiştir. ABD emperyalizminin baskı ve tehditleri karşısında NATO’nun Doğu’ya doğru genişlemesi sürecine teslim olmuşlardır. Türkiye’nin Rusya, İran ve Çin ile dostluk ilişkilerini tahrip eden uygulamalar birbirini izliyor” dedi.

Perinçek, Vatan Partisi olarak Türkiye’nin bağımsızlık ve üretim yolunda mücadele edeceklerini söyledi. Perinçek, “Vatan Partisi olarak Türkiye’nin bağımsızlığına ve üretim devrimine sahip çıkacağız. Türkiye’nin Rusya, İran ve Çin ile dostluk ilişkilerini güçlendireceğiz. Türkiye’nin bölgesel ve küresel barışa katkısını artıracağız. Türkiye’nin milli çıkarlarını savunacağız” şeklinde konuştu.

doğu perinçek cumhur ittifakı hüdapar