ÇKP'nin Propaganda Filminde Zoraki Figüran: Uygur Türkleri

TAKİP ET

İşgal altındaki Doğu Türkistan'da soykırımın kurbanı Uygur Türkleri, gerçekleri perdelemek adına çekilen propaganda filmlerinde zorla figüran olarak oynatılıyor.

Özgür dünyanın karşısındaki en büyük tehdit haline gelen Çin Komünist Partisi (ÇKP)'nin hüküm sürdüğü Çin Halk Cumhuriyeti'nin işgali altındaki Doğu Türkistan'da insan hakları ihlallerine her geçen gün bir yenisi eklenmeye devam ediyor.

Zorunlu kısırlaştırma, kürtaj ve işçilikten toplama kamplarına kadar sayısız skandaldan sonra şimdi de Çin Diktatörü Xi Jinping'in değişen dış politikası ile soykırımcı ülkeyi dışarıya 'sevimli, sempatik' gösterme hedefi doğrultusunda hazırlanıp yayımlanan propaganda filmlerinde Uygurların zorla figüran olarak oynatıldığı ortaya çıktı.

Birçok devletin parlamentolarında oy birliği veya oy çokluğu ile tanınan ve ortaya çıkan sayısız belge ile ispatlanan soykırımı dünya tarihine kara leke sürmeye devam ederek yalanlayan ÇKP, yıllardır söz konusu propaganda filmlerini uluslararası platformlarda dolaşıma sokarak gerçekleri çarpıtan bir algı oluşturmaya çalışıyor.

uygurlar çkp propaganda filmi doğu türkistan soykırım figüran zorla oynatıldı köle işçi işgal