ÇKP'nin Yolsuzlukları Çinlileri de Bıktırdı: Bir Köylü Canlı Bomba Olup ÇKP Toplantısında Kendisini Patlattı

TAKİP ET

Guangzhou'nun Panyu ilçesinde ÇKP'li yetkililerin yolsuzluklarından uzun süredir şikayetçi olan bir köylü, patlayıcı maddeleri sırtlanıp ÇKP toplantısını bastı ve kendisin patlattı. Canlı bombanın yanı sıra 4 ÇKP yetkilisi de patlamada hayatını kaybetti, 5 kişinin ise yaralı olduğu öğrenildi.

Doğu Türkistan, Hong Kong ve Tibet gibi işgal altında bulundurduğu bölgelerde sayısız insan hakları ihlallerine imza atan Çin Komünist Partisi (ÇKP), farklı etnik kökene mensup halkların yanı sıra Han kökenli kendi halkına karşı dahi inanılmaz bir zulüm politikası uygulamaya devam ediyor.

Ülkenin kapalılığı ve uluslararası basına karşı uygulanan karartmanın etkisiyle Çin anakarası içerisindeki tepkiler, genellikle uluslararası kamuoyu tarafından öğrenilemiyor. Karartmadan sıyrılarak basına servis edilen istisnai vakalara Guangzhou'da yaşanan patlama ile yeni bir tanesi daha eklenmiş oldu.

Bugün Çin'in güneyindeki Guangdong Eyaleti'nin merkezi ve en büyük şehri olan Guangzhou'nun Panyu ilçesindeki bir köyde ÇKP'nin köy yetkilileri tarafından gerçekleştirilen toplantı, canlı bomba saldırısı ile hedef alındı. Doğu Türkistan'da bir Türk'ün doppa giymesini dahi terör vakası olarak ele alan ÇKP, Panyu'da yaşanan olayı 'adli vaka' olarak ele alarak üstünü kapatmaya çalıştı.

Olay üzerine köye gelen muhabirlere röportaj veren bir köylü, saldırganın 'gazi' olduğunu ve uzun süredir yetkililerin yolsuzluklarından şikayetçi olduğunu sözlerine ekledi. Yüklü miktarda patlayıcı maddeyi sırtlanarak toplantıyı basan köylünün saldırısının gerekçesinin de bu yolsuzluklar ve haksızlıklar olduğu düşünülüyor.

Öte yandan söz konusu saldırıda canlı bomba olarak saldırıyı gerçekleştiren köylü de dahil olmak üzere 5 kişi yaşamını yitirdi ve 5 kişi de yaralandı.

çkp çin komünist partisi köylü çin çin halk cumhuriyeti doğu türkistan guangdong guangzhou panyu canlı bomba saldırısı yolsuzluklar çkp rejimi pekin