Clubhouse Nedir?

TAKİP ET

Son dönemde sosyal medyada gündem olan Clubhouse adlı uygulamanın ne olduğunu, nasıl yüklenebildiğini ve nasıl kullanıldığını sizler için derledik.

Clubhouse, geçtiğimiz yıl Alpha Exploration Co. adlı yazılım şirketi tarafından kurulan ve yalnızca davetiyeyle girilebilen, sadece sesli sohbet içeren bir sosyal ağ uygulamasıdır. Aralık 2020 itibarıyla uygulamanın yaklaşık değeri 100 milyon dolar değerindeydi. 
Alışılagelmiş bir ana sayfa akışının olmadığı uygulamada; yazılı, videolu, ya da görsel aracılığıyla iletişim kurulmuyor ve sadece sesli sohbet odaları üzerinden etkileşim sağlanıyor.

Uygulamada kullanıcıların ilgi alanlarına göre birçok oda bulunuyor. İlgi alanınıza göre bir odaya girmek için, Clubhouse'a üye olduğunuzda birçok sosyal medya uygulamasında olduğu gibi ilgi alanlarınızı isaretliyorsunuz.

Bu odalarda ise iletişim sadece ses yoluyla, konuşarak gerçekleşiyor. Odada konuşulanları sadece dinleyebilir ya da sohbete dahil olabilirsiniz. 

Clubhouse'a Nasıl Girilir?

Clubhouse uygulamasına üye olmak için halihazırda uygulamayı kullanan bir arkadaşınızın size davet kodu göndermesi gerekiyor aksi takdirde uygulamaya girmek mümkün değil. İnternet ortamında davet kodu alabilmek için açılmış birçok forum ve internet sitesi mevcut. 

Davet Kodu Nasıl Alınır?

Clubhouse davet kodunu uygulamaya üye olan bir arkadaşınızdan edinebilirsiniz. Veya Twitter'da arama kısmına Clubhouse yazarak burada paylaşılan kodlarından birini edinerek alabilirsiniz. Uygulamaya giriş için kodu almak dışında dışında bir yol bulunmuyor.

clubhouse nedir clubhouse davetiyesi yeni sosyal medya platformu clubhouse davet kodu nasıl alınır clubhouse'a nasıl girilir Clubhouse Twitter Instagram facebook sosyal medya internet site uygulama TT trend pop