Clubhouse'un Çekiciliği Azaldı

TAKİP ET

Ani çıkışıyla adından söz ettiren Clubhouse'un indirilme sayılarında yaşanan düşüş dikkat çekti.

Geçen yıl Mart ayında ortaya çıkan ancak yalnızca İOS uygulamasına gelen Clubhouse, çıktığı ilk günlerde büyük ilgi gördü. Davet sistemiyle katılımcı toplayan uygulama kullanıcıların ilgisini çekerken  Facebook, Twitter, LinkedIn, Spotify, Reddit, Discord, Telegram ve Instagram gibi uygulamalarda da taklit edildi. 

Gördüğü yoğun ilgi sonrasında Android sürümünün test edildiği açıklanan uygulamada daha fazla kullanıcı hedeflenirken indirme sayılarında ani düşüşler yaşandı. 

Analiz firması Sensor Tower’ın son verilerinde Clubhouse indirmelerinin bir önceki aya göre düştüğü ve uygulamanın Şubat ayında 9,6 milyon indirmeyle yaşadığı rekordan sonra,  Nisan ayında yalnızca 900.000 kez indirildiği görüldü. 

Sensor Tower sözcüsü, “Clubhouse, Nisan ayında küresel olarak yaklaşık 922.000 indirme ile mart ayındaki 2,7 milyon yüklemeden %66 oranda düşüş yaşadı. Sensor Tower verilerine göre, Şubat ayında yaklaşık 10 milyon kez indirildi ve 2,4 milyon kişinin onu yüklediği Ocak ayına göre %300 arttı.

Clubhouse, Tesla CEO’su Elon Musk ve Facebook CEO’su Mark Zuckerberg’in uygulamadaki sohbetlere katılmasıyla Silikon Vadisi kültürü için de bir sığınak haline gelmişti'' dedi.

 

clubhouse çekiciliği azaldı indirme sayısı düşüş android sersor tower